Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στον Κώστα. Στον Κώστα Καραμάνο !

Ξέρεις κάτι Κώστα ; Πάνε πολλά χρόνια καθότι είμαι μεγαλύτερος σου που έχω ένα παράπονο. Μια απορία. Ένα "αχ" τρώει την ψυχή μου ασίγαστα και αδυνατώ να βρω μια λογική απάντηση. Μια -έστω- αποδεκτή απάντηση.

Γιατί ρε γαμώ το, γιατί το Αφεντικό, ο Θεός παίρνει από ανάμεσά μας νέους, καλούς, ευγενικούς και αξιόλογους ανθρώπους ; Γιατί ; !!!!

Δεν το έχω καταλάβει Κώστα μου. Κώστα μας. Εσύ σαν άνθρωπος γαλήνιος, γεμάτος ζωή και συνάμα πειθαρχημένος, κεφάτος με αστραφτερό χαμόγελο μα όποτε χρειάζεται με σκεπτικό και γεμάτο αέρα δυνατό πρόσωπο, ξέρεις να μου πεις ;

Προσωπικά ποτέ δεν θα μπορέσω θα αντιληφθώ που είναι το μεγαλοπρεπές στο  να παίρνει μαζί Του πρόωρα κόσμο που ή είναι στα σπάργανα της ζωής ή που είναι αξιόλογος να ζήσει την κάθε του μέρα, μέχρι τα βαθιά του γεράματα, κόσμο που θα άφηνε πίσω του Ηθικούς, Δυνατούς Τίμιους και Αξιοπρεπείς βιοπαλαιστές και παραγωγούς ανθρωπιάς
και ομορφιάς ψυχής.

Ξέρω Κώστα. Θα μου πεις να μη βλαστημάω και πως το Αφεντικό καλεί γύρω του αγγέλους για να  τους ετοιμάζει για την Κάποια μέρα που θα κάνει ΤΗΝ Παρουσία του. Εντάξει. Έχεις δίκιο, αλλά ... να ρε γαμώτο μας λείπεις ήδη. Μας λείπεις εδώ και καιρό. Και θα μας λείπει πάντα και είπα να στα γράψω ξέροντας πως από εκεί που είσαι θα βλέπεις και θα περιδιαβαίνεις  κάθε διάσελο της Κοντοβάζαινας παίζοντας πενιές του μυαλού και την χαράς.

Να πας στο καλό παλικάρι, να δίνεις κουράγιο με την ψυχή σου στους δικούς σου και καλή αντάμωση κάπου που θα τρέχουμε με τις μοτοσυκλέτες μας ανέμελα.

Ένας μοτοσικλετιστής που ξέρει τι θα πει ελεύθερο και καλό πνεύμα. Ένας από όλους που σ΄ αγαπάμε πολύ. Στο καλό παιδί μου με ένα τραγουδάκι, σαν να παίζαμε μουσική σε κάποια γωνιά του Χωριού μας


Με μεγάλη αγάπη και αποθυμιά οι φίλοι, μικρότεροι και μεγαλύτεροι και ο Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Κάνω προζύμι, κάνω ψωμί, κρατάω προζύμι !!!

Στα κατωτέρω 5 θέματα - τίτλους, θα θυμίσουμε απλές και ξεχασμένες δυστυχώς διεργασίες για την δημιουργία μυρωδάτου ψωμιού. Διεργασίες όπου, το κόστος της ετοιματζίδικης μαγιάς, περιττεύει και το αποτέλεσμα του ψωμιού μας ανταμείβει υπέρμετρα.  Σημειωτέον, μπορούμε να κάνουμε προζύμι με σκέτο αλεύρι και νερό ή με νερό που έχει μείνει μέσα του έχει μείνει μια μέρα ένα κλαδάκι βασιλικού και σπόρων μήλου ή με μέλι μέσα στο νερό κλπ. Οι τρόποι αποτελούν καθαρά επιλογή δική μας.  Τονίζουμε δε ότι λέει και ο κορυφαίος νεαρός αρχιμάγειρας Άκης Πετρετζίκης για το "γνωστό θέμα" : "Όσο για τον αγιασμό δεν είναι απαραίτητος φυσικά. Απλό νερό κάνει. Στην Ελληνική παράδοση όμως αναφέρουν τον αγιασμό οπότε το βάζω και εγώ σαν τιμή για τα παλιά χρόνια..." Καλή επιτυχία. kontovazaina.blogspot.com   1. Πώς "πιάνουμε" το προζύμι Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να "πιάσουμε" προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η