Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Ασθένειες ντοματιάς και κομποστοποίηση

Βρίσκοντας την ευκαιρία από ένα πολύ επεξηγηματικό πίνακα που μας δείχνει από τι έχει έλλειψη η ντοματιά μας, βλέποντας τα φύλλα της, βρίσκουμε την ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους τα ευεργετήματα του κομπόστ (ενόργανο φυσικό λίπασμα) και της κομποστοποίησης (τρόπος παρασκευής φυσικού λιπάσματος) που προέρχεται από ότι μας περισσεύει καθημερινά, καθαρίζοντας φρούτα, λαχανικά και όχι μόνο.


Φλούδες από καρότα, αγγούρια, καρπούζια, μήλα, φασόλια κρεμμύδια κ.λπ. καθώς και φύλλα και κοτσάνια από λαχανικά και μυρωδικά (δυόσμο, σέλινα
κ.λπ.) ή ακόμη και αυτά τα τσόφλια από τα αυγά, μετατρέπονται σε ένα πρώτης τάξεως φυσικό λίπασμα. 

Ας δούμε λοιπόν το 8λεπτο video και ας μη πετάμε στα σκουπίδια ότι μπορεί να εμπλουτίσει με ΦΥΣΙΚΑ συστατικά το χώμα μαςμ αλλά ας μάθουμε ταυτόχρονα τι δεν μπορούμε να βάζουμε στο φυσικό μας λίπασμα. Ακόμη και αν είναι σε γλάστρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου