Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφού μπορούν αυτοί, μήπως μπορούμε και εμείς ;

Έκανε το σπίτι και τη ζωή της σαν όνειρο - Όλοι τρέχουν στη Γαλλία να δουν από κοντά πώς ζει η Μιμή Τόρισον

Εκανε το σπιτι και τη ζωη της σαν ονειρο -Ολοι τρεχουν στη Γαλλια να δουν απο κοντα πως ζει η Μιμη Τορισον [εικονες]
Με σώμα και πρόσωπο μανεκέν, έχει πέντε παιδιά και αναρίθμητα σκυλιά. Ο σύζυγός της είναι Ιρλανδός και εκείνη είναι Γαλλο-κινέζα. Αποφάσισαν να ζήσουν στη γαλλική επαρχία και η Μιμή Τόρισον μετέτρεψε τη ζωή τους σε τέχνη.

Το σπίτι, τα παιδιά της, τα σκυλιά της και τα πιάτα που μαγείρευε τα ανέβαζε καθημερινά στο Ιnstagram. Μετά δημιούργησε ένα μπλογκ μαγειρικής και αισθητικής στα αγγλικά με τον
γαλλικό τίτλο Manger. Εγινε τόσο διάσημη που πήρε μια εκπομπή σε γαλλικό ιδιωτικό κανάλι με τον τίτλο Cuisine+ και άρχισε να γράφει βιβλία που ξεπούλησαν. Τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε το βιβλίο της στα αγγλικά, «A Kitchen in France». Υπέροχο μείγμα πολιτισμών στο πρόσωπο μιας εξαιρετικής νεαρής γυναίκας που όλοι θαυμάζουν για την αισθητική της.






Οπως όλοι οι μεγάλοι μπλόγκερ, η Μιμή Τόρισον έχει την τέχνη να κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται. Η ίδια έχει μεγάλη φωτογένεια, έχει πολλά ταλέντα (μαγειρικής και συγγραφής), ξέρει να συνδυάζει τα πιο απλά πράγματα για να κάνει ονειρεμένα και υλοποιήσιμα, απαντάει σε κάθε σχόλιο στο μπλογκ της. Το πιο φανταστικό πάνω της είναι ότι η ζωή της μοιάζει γκλάμουρ, απίστευτο και άπιαστο όνειρο. Το σπίτι της, τα έπιπλα, τα παιδιά της, τα ρούχα τους, ο τρόπος που φωτογραφίζονται, τα πιάτα που μαγειρεύει έγιναν όνειρο για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.





Δημοσιογράφοι του γαλλικού τύπου πήγαν επί τόπου για να εξακριβώσουν αν ο τρόπος ζωής της Μιμή Τόρισον είναι τόσο ειδυλλιακός όσο φαίνεται στο μπλογκ της. Η Τόρισαν απάντησε η ίδια στον δημοσιογράφο της L 'Express λέγοντας ότι θα ήταν τιμή της να υποδεχθεί την ομάδα και ότι όλοι θα μπορούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι της αν το επιθυμούσαν !

Η Μιμή έφτασε με την πεθερά της Τζοάνα να παραλάβει η ίδια τους δημοσιογράφους στον σταθμό τρένων του Μπορντό. Στο αυτοκίνητο διηγήθηκε τη ζωή της με άνεση και απλότητα. Γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν από 41 χρόνια. Η μητέρα της είναι Γαλλίδα και ο πατέρας της Κινέζος, αισθητικός χειρουργός στο επάγγελμα. Από μικρή οι γονείς της την πήγαιναν στα καλύτερα εστιατόρια και αγάπησε το καλό φαγητό.




Η μητέρα της διατηρούσε ένα κατάστημα με είδη ομορφιάς και δεν αγαπούσε ιδιαίτερα το μαγείρεμα, έτρωγε ελαφρά. Πήγαιναν τακτικά στη Γαλλία για διακοπές, στην πόλη Μουασάκ όπου ζούσε η γαλλίδα γιαγιά και η θεία της, τρομερές μαγείρισσες και οι δύο.

Σε ηλικία 18 ετών η Μιμή Τόρισον πήγε στη Σιγκαπούρη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο για να σπουδάσει οικονομικά. Δεν την ενθουσιάζουν και αποφασίζει να δουλέψει στην τηλεόραση, πιάνει δουλειά ως παραγωγός στο CNN, αρχικά στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια στο Παρίσι. Το γεγονός ότι μιλάει πέντε γλώσσες διευκολύνει τα πράγματα.



Συναντά τον σύζυγό της Oddur Thorisson, Ιρλανδό φωτογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή, σε ένα νάιτ κλαμπ στο Παρίσι και δουλεύουν μαζί για δύο χρόνια. Δοκιμάζουν εστιατόρια για γαστρονομικούς οδηγούς. Αποκτούν 4 παιδιά και 4 σκύλους και αναζητούν σπίτι στη γαλλική επαρχία. Φεύγουν αμέσως για το Μεντόκ, αποφασισμένοι να συνδυάσουν φωτογραφία και κουζίνα στη δουλειά τους. Ο σύζυγος συνεχίζει να εργάζεται για τους πελάτες του, παρά την απόσταση. Έκαναν έξι μήνες για να συνηθίσουν τη λάσπη και τα έντομα. Αλλά αγάπησαν την περιοχή και τους κατοίκους.





Σήμερα τα βιβλία της Μιμή Τόρισον είναι μπεστ σέλερ στο Amazon. Το μπλογκ της Manger σπάει ταμεία στην Αμερική, γιατί γραμμένο στα αγγλικά αφηγείται τα μυστικά της γαλλικής κουζίνας. Ο σύζυγός της την φωτογραφίζει και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Φωτογραφίζονται στη φάρμα τους, σε πύργους της περιοχής, σε δάση και λιβάδια, σε παραλίες και αμπέλια. Ο κόσμος γύρω τους γίνεται μαγικός μόλις τον αγγίζουν.

Η επιτυχία της στην Αμερική έγινε εξ αποστάσεως. Ένα βράδυ που μαγείρευε για φίλους ανέβασε στο μπλογκ της ένα  Garden Cake, διακοσμημένο με λουλούδια και φρούτα. Η εικόνα έγινε viral στον κόσμο της μαγειρικής στο ίντερνετ. Η διάσημη αμερικανίδα μπλόγκερ μαγειρικής  Joanna Goddard, η οποία διαθέτει το "A Cup of Jo", της κάνει like. Η επιτυχία είναι άμεση. Από τότε την καλούν σε εκπομπές στην Αμερική -μέσω Γαλλίας-, το Vanity Fair της κάνει φωτογράφιση, η διευθύντρια της Vogue Anna Wintour ενδιαφέρεται για αυτή την πανέμορφη μαγείρισσα, το  Condé Nast Traveller της αφιερώνει το εξώφυλλό του. Μια σταρ γεννιέται.








Η Μιμή παραμένει ζεν, ό,τι κι αν συμβεί. Μαγειρεύει μια αρνίσια ωμοπλάτη, ένα γλυκό σοκολάτας, θηλάζει το πέμπτο της παιδί, κατασκευάζει την σπιτική της σαντιγί.

Σήμερα έχει ένα καινούριο σπίτι στο SaintYzans-de-Médoc, στην ίδια πόλη. Ένα παλιό γοητευτικό σπίτι, στο οποίο η Μιμή Τόρισον θέλει να συνδυάσει τη δική της ζωή με ξενώνες, ατελιέ μαγειρικής και διοργάνωση εκδηλώσεων. Ηδη, αμερικανοί φίλοι της, οι οποίοι θέλουν να  μιμηθούν τη δική της χαρά της ζωής, αγοράζουν σπίτια στην ίδια περιοχή. Το Μεντόκ απέκτησε τη νεράιδα του.





Το νέο σπίτι που αγόρασε το ζευγάρι κοντά στην πόλη Μεντόκ της Γαλλίας:







 

Πηγή: http://www.travelstyle.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα