Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήλωση του kontovazaina.blogspot.com

Αν είχαμε την βούληση, το σκεπτικό και την συνήθεια του εγωπαθούς θα σας λέγαμε "ευχαριστούμε για την επιλογή σας στο χώρο μας αυτό" καθώς έτσι θα αισθανόμαστε πως έχουμε πετύχει την προσπάθειά μας να ξεγελάσουμε τον κόσμο καθώς (και ενδεχομένως) να αυξήσουμε το μερίδιο της αναγνωσιμότητας του χώρου που φτιάχτηκε αποκλειστικά για να προβάλει τα συμφέροντα του χωριού μας, της περιοχής μας αλλά και θέματα γενικότερου, Ελληνικού ενδιαφέροντος. Εμείς όμως σας δηλώνουμε πως σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε. Που μας μεταφέρετε τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις χαρές και τις λύπες σας.  Και από μέρους μας, εμείς ευχαριστούμε εσάς που μέσα από δρόμους ήπιας και παρεμβατικής όπου χρειάζεται αναφοράς, φέρνουμε ισορροπία όπου χρειάζεται.

Έτσι, εδώ και καιρό όποιος πληκτρολογήσει στην μηχανή αναζήτησης του στο internet το όνομα του χωριού μας "Κοντοβάζαινα", με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες, ορθογραφημένο ή μη, το πρώτο αποτέλεσμα που θα του έλθει στον υπολογιστή είναι ο χώρος μας αυτός. Το blog μας.

Αυτονόητο είναι λοιπόν πως μέσα από τις όποιες μας αναρτήσεις επιτυγχάνεται η διάδοση του χωριού μας σε όλες τις άκρες της οικουμένης.

Αφορμής δοθείσης του παρόντος, βρίσκουμε όμως την ευκαιρία να προσθέσουμε και 2-3 θέματα ακόμη. Ασχέτως αν το παρόν blog ξεκίνησε από την αγάπη ενός προς τα "άγια χώματα" στην συνέχεια προστεθήκαμε και άλλοι. Κάποιοι είμαστε ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού μας, κάποιοι είμαστε σε αστικά κέντρα της Ελλάδας και κάποιοι στα ξένα. Όλοι μας όμως έχουμε έναν κοινό παρανομαστή. Την ανωτέρω αναφερόμενη αγάπη. Το χωριό μας.

Και το αναφέρουμε τούτο καθώς δεν είμαστε κανενός υποχείριο, ενεργούμενο και κυρίως σε
καμία περίπτωση διαφημιστικός χώρος προσωπικών επιδιώξεων μιας και όλοι μας γνωρίζουμε τους παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ όπου, θα ήθελαν ένα ακόμη όργανο προβολής των. Όργανο προβολής των επιδιώξεών τους. Που άλλες είναι επιθυμητές για το κοινό καλό και άλλες όχι.
Θεωρούμε πως όλοι γνωρίζουν τι εννοούμε, θεωρούμε πως κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Τόπο μας και κυρίως είμαστε και παραμένουμε επί των επάλξεων για να παρατηρούμε ότι συμβαίνει. Και αν είναι καλό, το επιχαίρουμε έστω και σιωπηλά. Μα, αν είναι στραβό στεκόμαστε απέναντί του, με τον δικό μας τρόπο και αυτό θα έχει σύντομα εμφανή τα αποτελέσματά του. Όπως μεσοπρόθεσμα θα διαπιστωθεί και από όλους πως η προβολή του χωριού μας θα έχει σημαντικότατα και θετικά αποτελέσματα. Για όλους, και όχι για λίγους.


Προσθέτουμε δε ένα ακόμη. Είχαμε πρόταση και μάλιστα σημαντική έτσι ώστε το blog να προωθηθεί μέσω του facebook. Μέσα δελτίων τύπου τρίτων και μεγάλων σελίδων. Μέσω κύκλων της ομογένειας ακόμη. Επίσης μέσω εταιρείας που ασχολείται με την δημιουργία viral στο διαδίκτυο. Με αυτοσκοπό την προβολή κάποιων και τα διαφημιστικά έσοδα.

Αν θέλαμε έσοδα από διαφημιστικές προβολές και από παρουσιάσεις, θα τα είχαμε. Και μάλιστα θα ήταν και σημαντικά. Όμως επιλέξαμε ένα δρόμο πέρα από τον "γνωστό" του "μου δίνεις σου δίνω", δρόμο που ονομάζεται από "κάποιους" επαγγελματισμός, μιας και γνωρίζουμε καλά πως αυτή η οδός έφερε μόνο δεινά στον τόπο. Ο δρόμος ο δικός μας έχει επιστροφή στις ρίζες, αφορμή για σκέψη, ή ακόμη και για μεταμέλεια και επιστροφή στον σωστό δρόμο, όπου συμβαίνει, αν κάτι συμβαίνει στραβό. 


Το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι να είστε παρόντες στα κοινά, να διπλοσκέπτεστε ότι ακούτε και διαβάζετε, να είστε μονοιασμένοι και εμείς θα είμαστε κοντά σε κάθε τι που θα έχει ως αυτοσκοπό το καλό του Τόπου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως πολλοί θα το διαβάστε και μερικοί θα καταλάβετε τι και ποιους εννοούμε. Δεν είναι κακό μιας και για την ώρα επιθυμούμε να θυμίσουμε πως είμαστε όπου πρέπει, όπως πρέπει, μέσα στο πνεύμα του Δικαίου, της Νομιμότητας και της Αλληλεγγύης. 

Πάντοτε επιθυμώντας το καλό του Τόπου μας και το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων σας υπενθυμίζουμε πως μας βρίσκεται εδώ :
 
Blogger http://kontovazaina.blogspot.gr/

Wordpress  https://kontovazaina.wordpress.com/  (σύντομα στον αέρα του διαδικτύου με "άλλα" θέματα) 

Twitter https://twitter.com/kontovazaina

Facebook https://www.facebook.com/kontovazaina.gortynias/
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα