Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναφορικά με τη λήψη ψηφιακών καναλιών στην Κοντοβάζαινα

Εδώ και αρκετό καιρό η ψηφιακή εικόνα των τηλεοπτικών καναλιών είναι γεγονός και στην περιοχή μας. Δοθείσης ευκαιρίας και μετά από σχετικές σας ερωτήσεις και κατόπιν ερωτήσεων μας σε τεχνικούς και ειδικούς, σας γνωρίζουμε τα εξής :

Η περιοχή της Κοντοβάζαινας εξυπηρετείται από 2 αναμεταδότες της Digea που βρίσκονται στην Ηλεία. 

Αναλυτικότερα, ο ένας αναμεταδότης βρίσκεται στην περιοχή "Φραγκαπήδημα" (Β, ΒΔ του Πύργου) και είναι τοποθετημένος σε υψόμετρο 290 μέτρων όπως φαίνεται εδώ και ο άλλος στην περιοχή "Σμέρνα" (Νότια των Κρεστένων και της Αρχαίας Ολυμπίας) σε υψόμετρο 735 μέτρων όπως φαίνεται εδώ

Με δεδομένη την ιδιομορφία του ψηφιακού σήματος που είναι κατά πιο εκλεπτυσμένο σε σχέση με το παλιότερο, το αναλογικό, για να πιάσουμε σήμα χρειαζόμαστε :

  1. κεραία UHF σύγχρονη, μεγάλης απολαβής 
  2. ενισχυτή σήματος Tv και ενδεχομένως ΚΑΙ
  3. ενισχυτή γραμμής (σαν αυτόν εδώ) πλησίον της Tv μας (αν ο ενισχυτής που έχουμε ή που θα αγοράσουμε) είναι εξωτερικός - για κεντρικές εγκαταστάσεις (σαν αυτόν εδώ).
Σημειώνουμε ότι, πιο πρακτικός για τα δεδομένα των σπιτιών μας που έχουν 1 ή 2 τηλεοράσεις, είναι ο ενισχυτής ιστού που απαρτίζεται από 2 τμήματα (βλέπε παράδειγμα εδώ). Το εξωτερικό (μίκτης), στον ιστό της κεραίας και το εσωτερικό που είναι το τροφοδοτικό και βρίσκεται δίπλα στην Tv μας.
Σε γενικές γραμμές και μη επιθυμώντας να σας ταλαιπωρήσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες καταλήγουμε στα εξής : 
  • η κεραία μας θα πρέπει να "κοιτάζει" προς την Ηλεία (στρέφοντάς την σιγά - σιγά, δεξιά-αριστερά, μέχρι να πιάσουμε το πιο ισχυρό σήμα
  • η κεραία μας θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας 
  • αν στρέψουμε την κεραία μας προς τα ψηφιακά κανάλια τότε, στα τοπικά που εκπέμπουν από το "κάστρο" σε αναλογική διαμόργωση, που πυκνά συχνά έχουν προβλήματα (ελάχιστος ήχος ή/και καθόλου, ξεθωριασμένα χρώματα, "χιόνι" κλπ) θα παρουσιάζεται κακή ποιότητα εικόνας, αλλά θα έχουμε το κέρδος της αψεγάδιαστης ψηφιακής λήψης 34 καναλιών.
  • το ψηφιακό σήμα επηρεάζεται από τις κακές καιρικές συνθήκες λόγω της μεγάλης απόστασης από τους αναμεταδότες και λόγω γεομορφικών αντανακλάσεων (βουνά-χαράδρες) και ίσως να έχουμε παύση της λήψης του ή "σπάσιμο" στην λήψη του ψηφιακού σταθμού.
  • τέλος θα πρέπει να τονισθεί κάτι ακόμη. Υπάρχει περίπτωση σε διπλανά σπίτια το ένα να πιάνει και το άλλο όχι. Αυτό οφείλεται στο αν το ένα σπίτι έχει ανοικτό ορίζοντα μπροστά του και πιάνει το σήμα των αναμεταδοτών ενώ στο άλλο σπίτι να παρεμβάλλεται βουνό, βράχος μεγάλος, δέντρο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα