Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όταν πίνουμε και τρώμε με καρκινικές μεταλλάξεις


"Μηηηηη το πετάς, θα το πλύνω και να βάλω μέσα νεράκι να το έχω κοντά μου, ή λάδι για το φαγητό και να το έχω εύκαιρο, κάτω από τον νεροχύτη".

Πόσες φορές δεν έχουμε δει ένα γερόντι (όχι μόνο στην Επαρχία) να "φυλάει" (αφού ... ξεπλύνει) ένα πλαστικό δοχείο, για να το χρησιμοποιήσει ως αποθηκευτικό μέσο πόσιμου νερού, κρασιού, λαδιού κλπ Πολλές ! Σωστά ; Σωστά ! 
Προσωπικά έχω δει και πόσιμο νερό σε μπιτονάκι από υγρά φρένων .... που το είχε πλύνει καλά ο ιδιοκτήτης του (όπως με ... διαβεβαίωσε).

Έλα όμως που τα πλαστικά μπουκάλια και κεσεδάκια δεν είναι για όλες τις συσκευασίες και αποθηκεύσεις αγαθών ;

Αναλυτικότερα, στον πάτο των πλαστικών μπουκαλιών και των πλαστικών κουτιών (: κεσεδάκια) θα έχουμε προσέξει το σήμα της ανακύκλωσης, εντός του οποίου υπάρχει, είτε ένας αριθμός, είτε κάποια λατινικά γράμματα, όπως εμφανίζεται στον κατωτέρω πίνακα.
Μέχρι προ ολίγων ετών, μας κορόιδευαν κάποιοι, πως ο αριθμός αυτός εκφράζει το πόσες φορές έχει ανακυκλωθεί το πλαστικό. Ψέματα !

 
Η αλήθεια είναι πως ο αριθμός ή τα λατινικά αυτά στοιχεία περιγράφουν την χημική σύσταση του πλαστικού, αλλά και για τι αποθήκευση είναι κατασκευασμένο (τι μπορεί να αποθηκεύεται εντός αυτού), καθώς δεν είναι όλα κατάλληλα για αποθήκευση νερού κλπ !
Πόσες φορές δεν έχουμε πιει νερό ή δεν έχουμε φάει κάτι που ήταν αποθηκευμένο εντός ενός πλαστικού δοχείου, όπου μας έμενε στο στόμα μια γεύση πλαστικού ;

Εδώ λοιπόν βλέπουμε σε πλήρη ανάπτυξη τα, ποια είναι προορισμένα για τι αγαθό :

Η αναφορά σε θέματα υγείας και προφύλαξης γίνεται μόνο κάτω από το πρίσμα της καθημερινότητας.
Επί παραδείγματι. Τα έχοντα αριθμό "7" περιέχουν δισφαινόλη Α, (επίσης γνωστό και ως BPA) ένα γνωστό για ενδοκρινική διαταραχή.  

Το ΒΡΑ έχει βρεθεί να δημιουργήσει γενετικές βλάβες και συμπεριφορικές αλλαγές σε μία ποικιλία βιολογικών ειδών (: του οργανισμού μας).

Δυστυχώς -ενδεικτικά- αυτό το κατασκεύασμα με τον κωδικό "7" το συναντάμε στα περισσότερα πλαστικά μπιμπερό, μπουκάλια νερού αθλητισμού, σε πλαστικά παιδικά πιάτα, σε 20λιτρα μπιτόνια νερού και σε ορισμένα πλαστικά μαχαιροπίρουνα.

Δεν θα επεκταθώ αναλυτικά σε όλα τα είδη, αλλά ας κρατήσουμε ένα.  Τα έχοντα τους αριθμούς : 3, 6 και 7 είναι τα χειρότερα για την ΥΓΕΙΑ, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα είναι αβλαβή σε ορισμένες συνθήκες (όπως π.χ. όταν βάζουμε καυτό Ελληνικό καφέ σε πλαστικό μπουκαλάκι ή ποτηράκι, ... με ότι αριθμό κι αν έχει ...).

Αφορμή για να γραφτεί το παρόν μου δόθηκε όταν παρατήρησα πως "οι κινεζιές" γνωστού τεράστιου καταστήματος μεταξύ των άλλων : δεν είχαν ενδεικτικό αριθμό και σχεδιάκι, ενώ στο κατάστημα περιγράφονταν ως "κανάτα". 

Σε άλλη περίπτωση πλαστικά σκληρά ποτήρια νερού (από το ίδιο κατάστημα αγορασμένα) στον πάτο τους, είχαν μεν το γνωστό τριγωνάκι, χωρίς αριθμό εντός αυτού ή λατινικά γράμματα, απλά με μια ένδειξη με γράμματα που θες μεγεθυντικό φακό για να τα δεις όπου γράφει : έως 110οC ...... μαζί με την ένδειξη CE 48 .... για την οποία δεν βρήκα κάτι ....

Γυάλινα μπουκάλια Πατριώτες και ανοξείδωτες δεξαμενές για την αποθήκευση νερού, λαδιού, φαγητού κλπ, όπου είναι δυνατόν.
Υλικό αντλήθηκε από τα http://unknownspy.hubpages.com και http://www.newsbomb.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα