Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Φυτέψτε καρυδιές & αμυγδαλιές ...

... και αφήστε τα ... εξωτικά για άλλους.
Η μάνα φύση τα πάντα εν σοφία εποίησε και στην Αρκαδική Γη ανέκαθεν έβλεπες γύρω σου καρυδιές και αμυγδαλιές. Δέντρα που δεν είναι αιωνόβια, δέντρα που φύτεψαν οι προπάτορες και πότιζαν με τενεκέδες νερό τα καλοκαίρια για να τα έχουμε εμείς σήμερα.
Αμυγδαλιά, η νύφη του χειμώνα

Φιντανάκι καρυδιάς
Φυτέψτε δεντράκια σύμφωνα με τις υπέροχες οδηγίες που παρατίθενται στους κατωτέρω δεσμούς (links Ελληνιστί ...) και σε
ελάχιστα χρόνια θα καμαρώνετε δεντράκια παραγωγικά.
Θυμηθείτε τι κάνατε τα παλαιότερα χρόνια ή τι έκαναν οι μεγαλύτεροι όταν μάζευαν το αραποσίτι που κάθονταν κυκλικά με μια στοίβα αραποσίτια στην μέση και ξεχρούσιαζαν τον καρπό και έτσι κάντε και με τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Βοηθήστε σήμερα όλοι τον ένα στην συγκέντρωση του καρπού, αύριο, όλοι τον επόμενο και ούτω καθεξής.

Μαζέψατε καρπό ; Ζυγίστε τον (έτσι ώστε να ξέρετε το ποσοστό συμμετοχής του καθενός), βάλτε τον στην μέση σε στοίβα και καθίστε τριγύρω με σφυράκια, γέλιο, συζήτηση και τραγούδια και σπάστε τα τσόφλια και ξεχωρίστε τον καθαρό καρπό σε κουβάδες. 

Τα τσόφλια μη τα πετάξτε. Είναι πρώτης τάξεως φυσικό προσάναμμα για το τζάκι του χειμώνα. 

Ειδικά για τα τσόφλια των αμυγδάλων, μπορείτε να τα πουλήστε σε εταιρείες παραγωγής αφρόλουτρων απολέπισης σώματος, για τις κυρίες. Οι εταιρείες τα σπάνε σε κόκκους και τα αναμιγνύουν με αφρόλουτρα και ακολούθως πουλούν τον κούκο για .... αηδόνι. 
Στην καλύτερη των περιπτώσεων τρίψτε τα τσόφλια οι ίδιοι. Βάλτε τα τσόφλια σε σάκους, βαριοπούλες, .... σφυροκόπημα, κρησάρισμα από ψιλό κόσκινο και ... έτοιμο το αποτέλεσμα, αφού πεταχθεί η σκόνη), αναμείξτε τους κόκκους με δικής σας παραγωγής σαπούνι πράσινο αραιωμένο, συσκευασία σε βαζάκια και .... προώθηση !!
Σημείωση: ... άντε, βάλτε και  4-5 σταγόνες αρωματικές σταγόνες πορτοκαλιού, θυμαριού, χαμομηλιού ανά μπουκάλι, για το γούστο).


Για όλα αυτά, κοιτάξτε να συγκεντρωθείτε 10-20 από κάθε χωριό, βάλτε τα παιδιά σας και τους γνωστούς σας στην Αθήνα ή σε όποιο μεγαλοαστικό κέντρο ζουν να πάνε σε ζαχαροπλαστεία στις γειτονιές (ΟΛΑ θέλουν κάθε Σεπτέμβρη φρέσκο και νόστιμο καρπό) και πουλήστε τον θησαυρό. Βεβαίως θα πάνε να προτείνουν πώληση καρπού και σε συνοικιακά καταστήματα με ξηρούς καρπούς και αφήστε τους ... άλλους να αγοράζουν αμερικάνικα καρύδια άνοστα και ένας Θεός ξέρει από που αμύγδαλα με αφλατοξίνες ....

Είναι θέμα βούλησης και απόφασης Συμπατριώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου