Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Κοντοβάζαινα του 1977. Όνειρα και επιθυμίες σε ένα video που θυμίζει πολλά

Σχόλιο : Πάνε 37 χρόνια από τότε που πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα του τότε και του σήμερα, μετέφεραν στην κάμερα τα "θέλω" και τις επιθυμίες τους, αλλά και τον υπέρμετρο για τα παιδικά τους ποδαράκια κόπο, για την μόρφωση.

Ομολογώ πως με συγκίνηση είδα το οπτικοακουστικό υλικό. Δείτε το Πατριώτες.

Την αγάπη μου και τον σεβασμό μου ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ εκ των εμφανιζομένων, όχι τόσο λόγω των συγγενικών μου σχέσεων με πολλούς εξ αυτών, αλλά διότι προχωρούν με Τιμή, Αξιοπρέπεια και Μπέσα στην ζωή τους.

Γιώργος Θ. ΚανελλάκηςΕκλεκτός φίλος μας έστειλε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο με μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο της Κοντοβάζαινας πριν 37 χρόνια !!
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ που είχε επιμεληθεί ο  γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος το 1971. Σε αυτό μαθητές του σχολείου από την Κοντοβάζαινα αλλά και από τα γύρω χωριά (Δήμητρα, Βελημάχι, Μοναστηράκι, Βούτσι κ.α.) μιλάνε για το όνειρό τους να σπουδάσουν, εγκαταλείποντας την αγροτική ζωή και παράλληλα εξιστορούν προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ποδαρόδρομο 2-3 ωρών πολλών μαθητών από τα γύρω χωριά για να φτάσουν στο σχολείο..
Είναι ένα βίντεο που σίγουρα «ξυπνά» πολλές αναμνήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου