Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

10 μέρες μετά τις εκλογές, τριπλασιασμός τιμής πετρελαίου και αναδρομικά τέλη κυκλοφορίας, για τους αγρότες

Συμπατριώτες, πάνε περί τους 10 μήνες από τότε που σας ενημερώσαμε με την ανάρτηση Φορολογία αγροτών για το 2014. Προσοχή ! για τα σκληρά φορολογικά μέτρα που θα ακολουθούσαν μέσα στο 2015. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν πέσαμε έξω, όσοι παρακολουθούμε την αγορά και γράφουμε στο kontovazaina.blogspot.gr αλλά η αλήθεια υπολείπετο της ... πραγματικότητας κατά πολύ μιας και, 10 ημέρες μετά τις επερχόμενες εκλογές της 20-9-2015 τα "μέτρα" που έρχονται (με τις υπογραφές των Σύριζα, ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ) είναι πολύ σκληρότερα και κάλλιστα μπορούν να θεωρηθούν εφάμιλλα αυτών που ... αντιμετώπιζε ο Ελληνισμός επί τουρκοκρατίας. 
Με απλά λόγια, από την 1-10-2015 ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ! (*)

Αναλυτικότερα : σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Δ5 του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 κατά τις οποίες ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας αυξάνεται από τα 66 στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή από τo 0,066 στo 0,200 ευρώ το λίτρο. Με πιο απλά λόγια, από την 1η Οκτωβρίου ο φόρος του αγροτικού πετρελαίου τριπλασιάζεται.

Οι αγρότες κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παραγωγής τους καταβάλλουν κανονικά τον ΕΦΚ του 0,33 ευρώ το λίτρο, που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης και εκ των
υστέρων εισπράττουν ως επιστροφή φόρου τη διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και του ΕΦΚ του κανονικού πετρελαίου κίνησης.

Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, οι αγρότες εισέπρατταν ως επιστροφή (ως διαφορά ΕΦΚ μεταξύ αγροτικού πετρελαίου και κανονικού πετρελαίου κίνησης) το ποσό του 0,264 ευρώ το λίτρο (0,330 ευρώ - 0,066 ευρώ = 0,264 ευρώ). Με την αύξηση του συντελεστή του αγροτικού πετρελαίου από το 0,066 στο 0,200 ευρώ το λίτρο από την 1η-10-2015, η διαφορά του ΕΦΚ που θα επιστρέφεται στους αγρότες θα μειωθεί από το 0,264 στο 0,130 ευρώ το λίτρο (0,330 ευρώ - 0,200 ευρώ = 0,130 ευρώ).

Την 1η Οκτωβρίου 2016 ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου θα αυξηθεί περαιτέρω στο 0,33 ευρώ το λίτρο και θα εξομοιωθεί πλήρως με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι. Ετσι, η διαφορά φόρου μεταξύ αγροτικού και κανονικού πετρελαίου κίνησης θα μηδενιστεί και δεν θα καταβάλλεται πλέον καμία επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες.

Επίσης, με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ αρχής γενομένης από την 1-1-2014 (!!!) θα κληθεί η αγροτιά να πληρώσει ΕΠΙΠΛΕΟΝ φόρους για τα αυτοκίνητα που είναι άνω των 2500 κυβικών εκατοστών. (**) Από την διάταξη αυτή υπολογίζεται πως θα πληγούν περί τους 620.000 αγρότες παραλαμβάνοντας ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για την πληρωμή επιπλέον φόρων μέσω του taxis net.

Ο λόγος είναι ότι θα τεθούν σε εφαρμογή ορισμένες ήδη ψηφισθείσες διατάξεις που περιλαμβάνει η συμφωνία για το νέο μνημόνιο και οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014.

 

Πηγή των ανωτέρω : www.naftemporiki.gr

Υπόμνημα : 
* : πουθενά αλλού στην υφήλιο η αγροτιά δεν έχει τόσο υψηλούς φόρους !
** : η αναδρομική επιβολή ... βαρών-φόρων-μέτρων-νόμων είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ! Σύμφωνα όμως με το άρθρο 78 του Συντάγματος παράγραφος 2 "Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε». Αυτό σημαίνει ότι το 2015 δεν μπορεί να δημιουργηθεί νόμος που να ορίζει τη φορολόγηση χρήσεων παρελθόντων ετών

Εδώ το Σύνταγμα της Ελλάδος που είναι η Βούληση των Ελλήνων !

Συμπατριώτες, είναι επιλογή μας να μην αναλωνόμαστε μόνο στην ευχάριστη πλευρά της ζωής και στα "σούπα - μούπες" μιας και ζούμε μέρες Ιστορικές και βρώμικου πολέμου. Ενός πολέμου όπου ο εχθρός δεν φοράει στολή στρατιωτική και δεν κρατάει όπλο, αλλά φοράει πανάκριβα κοστούμια και κάνει διακοπές και ταξίδια ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ !!!, την ώρα που ξεπουλάει τα πάντα στην Χώρα, ενώ μας ... θυμάται πάντα με ένα φιλικό κτύπημα ... προεκλογικά και λέει ΨΕΜΑΤΑ πως, "δεν γίνεται αλλιώς" !
Σας ζητάμε πριν πάτε να ψηφίστε να σκεφτείτε τι θα ακολουθήσει 10 μέρες μετά και να ... πράξτε ... καταλλήλως.

Εκ μέρους και των 7 της ομάδας του kontovazaina.blogspot.gr και των πολλών συμπατριωτών που μας λέτε πολλά και αναρτούμε μόνο όσα πρέπει με τον τρόπο που πρέπει ...

Πάντα αγωνιστικά και με γνήσια Ελληνική Ψυχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου