Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Απεβίωσε ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης από Κοντοβάζαινα Γορτυνίας (*)

«Έφυγε» ο Βασίλης ΚοντοβαζαινίτηςΜια από τις μεγάλες μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας. 

Την τελευταία του πνοή άφησε την 29-9-2015, στα 77 του ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης.

 

Ήταν δικηγόρος, δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΠΑΕ, ενώ μέχρι να «φύγει» από τη ζωή ήταν αντιπρόεδρος της Ξάνθης.

 

Απώλεια για το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης άφησε την τελευταία του πνοή στα 77 του χρόνια. Ο γεννημένος στην Κοντοβάζαινα Γορτυνίας (του Ν. Αρκαδίας), σπούδασε
Πολιτικές και Νομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διετέλεσε δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, διευθυντής της ΕΡΑ 1 και 2, ενώ ήταν επί σειρά ετών εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Υπήρξε νομικός σύμβουλος αρκετών ΠΑΕ και μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Skoda Ξάνθη, ενώ το 2006 είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΑΕ αντικαθιστώντας τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο μετά την παραίτησή του.

 
Η Super League εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη λύπη της για την άσχημη είδηση. «O πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το χαμό του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη και απευθύνουν στους οικείους του, αλλά και στην αθλητική οικογένεια της SKODA Ξάνθη, θερμά συλλυπητήρια. Η απώλεια του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του και το έργο του, το ήθος, ο χαρακτήρας και η προσφορά του, αποτελούν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους».

(*) Σημείωση kontovazaina.blogspot : σε πολλές σελίδες που έχουν αναφορά στην θανή του Βασίλη αναφέρεται ως τόπος καταγωγής του η Κοντοβάζαινα Καλαβρύτων (που είναι προφανώς εσφαλμένη αναφορά) ή ακόμη και τα ίδια τα Καλάβρυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου