Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Κλείνει ο Βάρδας το ιστορικότερο κατάστημά του στην Σταδίου

Οδός Σταδίου, Χριστούγεννα 1961
Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΔΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΥ
Γράφει ο Γιάννης Σιάτρας
Κλείνει αύριο, μετά από 76 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το ιστορικό κατάστημα του Βάρδα, στην οδό Σταδίου 44. Θύμα της κρίσης, αλλά κυρίως της... μετάθεσης των ζωνών εμπορίου σε άλλες περιοχές του αθηναϊκού κέντρου, ο Βάρδας της Σταδίου (Βάρδας - Αναγνωστόπουλος παλιότερα) έζησε τις χρυσές στιγμές του έως και τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Οι

εμπρησμοί των μεγάλων καταστημάτων του κέντρου κατά το 1981 (Μινιόν, Κατράντζος, Ατενέ, Δραγώνας, Κλαουδάτος και Λαμπρόπουλος) έδωσαν ένα κτύπημα από το οποίο η περιοχή δε μπόρεσε ποτέ να συνέλθει.
Θυμάμαι τον Βάρδα από μικρό παιδί. Και πάντα ψώνιζα από κει. Αύριο θα πάω να ψωνίσω για τελευταία φορά.

ΠΗΓΗ    - σχόλιο - υπέρτιτλος από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr  "ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 76 ΧΡΟΝΙΑ! Κλείνει και ο "Βάρδας" στην Σταδίου... Αν η ανάπτυξη δεν ήταν "αριστερή" του Μερκελιστή Τσίπρα... τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην αποικία Ελλάδα ;"

σ.σ. Γιώργου Θ. Κανελλάκη : Πατριώτες κάποια στιγμή θα αντιληφθείτε όλοι πως, αυτό που συμβαίνει στην Χώρα ΜΑΣ δεν έχει να κάνει με φτωχούς, αλλά με το σύνολο των Ελλήνων ! Και όσοι νομίζετε πως όλα είναι για τους ... άλλους, σκεφτείτε πως ΕΣΕΙΣ είστε ο άλλος των υπολοίπων και θα σας πιάσει και εσάς το "δόκανο" των τεράτων ΕΚΤΟΣ και αν σηκώστε ενωμένοι, πέρα από άθλια κόμματα και χωρίσματα, ΦΩΝΗ και ΑΠΑΙΤΗΣΗ να φύγουν όλα τους και να πάνε στον αγύριστο ! Όχι μόνο ... τα παρόντα, αλλά και τα προηγούμενα και τα προηγούμενα αυτών.
Μαζί δε να ... πάνε και κάτι "μαύρα" φασιστικά τέρατα που σας λένε : "εμείς θα τους τακτοποιήσουμε", ενώ υπηρετούν εφοπλιστές, ναζί και διεθνή τέρατα, πίσω από τις πλάτες όλων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα