Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Roundup - Monsanto - Ευρωπαϊκή Ένωση = εμπόριο θανάτου (στο όνομα του κέρδους)

Γράφαμε εδώ :
20-3-2015 : O Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο ανακοίνωσε ότι κατέταξε πέντε παρασιτοκτόνα στην κατηγορία των «πιθανών» ή «δυνητικά» καρκινογόνων ουσιών για τον άνθρωπο. Χρησιμοποιούνται σε όλη την Ελλάδα !!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

15-6-2015 : ΠΛΕΟΝ, με σημερινή 15-6-2015 απόφαση της Γαλλίδας υπουργού Οικολογίας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ !!! Του Raundup !!!

Κι όμως γράφουμε (σήμερα !!!) ...

Η γνωστή και μη εξαιρετέα EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων), έκανε και πάλι το θαύμα της. Ήρθε σε αντίθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία και αθώωσε τη Monsanto και το glyphosate το ενεργό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του κολοσσού της βιοτεχνολογίας.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, για να προστατεύσει τη Monsanto, διέψευσε τους επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συγκεκριμένα τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνα για τον Καρκίνο του ΠΟΥ (International Agency for Research on Cancer – IARC), ο οποίος πριν από επτά μήνες είχε κατατάξει το glyphosate στην κατηγορία "πιθανώς καρκινογόνο", δηλώνοντας πως το ευρέως γνωστό ζιζανιοκτόνο της Monsanto, είναι «απίθανο να δημιουργήσει κίνδυνο καρκινογένεσης σε
ανθρώπους»! 

Προχωρά δε η EFSA, ένα ... βήμα ακόμη πιο πέρα "συμπληρώνοντας" πως : "προτείνει ανώτατα όρια για τον άνθρωπο στην έκθεση σε glyphosate ta 0.5
χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόγραμμο σωματικού βάρους, ως μέγιστη ημερήσια ασφαλή (!) δόση.
 Για να το κάνουμε λιανά, ένα άτομο που είναι 80 κιλά μπορεί να καταναλώνει κάθε ημέρα τροφές που περιέχουν 40 χιλιοστόγραμμα glyphosate για το υπόλοιπο της ζωής του!

Και όλα αυτά χωρίς να εξηγεί σε κανέναν η ... Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων,  με ποιόν τρόπο μπορούμε να γνωρίζουμε ποια λαχανικά και σε ποια ποσότητα είναι εμποτισμένα με το «πιθανώς καρκινογόνο» συστατικό ώστε καθημερινά να μετράμε τη δόση μας για να μην γίνει θανατηφόρα μιας και τα προιόντα που περιέχουν glyphosate βρίσκονται παντού αφού χρησιμοποιούνται στη γεωργία, τη δασοκομία, τα πάρκα, τους δημόσιους χώρους και τους ιδιωτικούς κήπους !
Αναλυτικότερα, στα Ελληνικά εδώ www.topontiki.gr  και στα αγγλικά εδώ www.reuters.com

Συμπατριώτες, δεν χρησιμοποιούμε Roundup, Diazinon, Μαλαθείον και γενικά ότι περιέχει Glyphosate ΟΥΤΕ ... στην τουαλέτα μας !!! Είναι ΚΑΡΚΙΝΟΣ που επιστρέφει σε εμάς μέσω του νερού, της τροφής που παίρνουν από τις ρίζες τα δέντρα και τα χορτάρια, τα ζωντανά που τρώνε τα χορτάρια !

Και όλα αυτά, χωρίς να έχει (ακόμη) ψηφιστεί η ... συμφωνία TTIP όπου σύμφωνα μ' αυτή, μεταξύ των άλλων, η Monsanto θα έχει το δικαίωμα να μηνύσει την Ελλάδα αν απαγορεύσει η (... λέμε τώρα) κυβέρνηση την εμπορία των προϊόντων της.

Και ... συμπαραστέκεται η Ευρωπαϊκή ναζιστική Ένωση, ενόσω η μείωση των πωλήσεων της Monsanto -ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ- έχει πέσει κατακόρυφα, γεγονός που συμπαρέσυρε και την κατακόρυφη μείωση των κερδών της κατά 34% !!! (βλέπε εδώ : www.theguardian.com

Γιώργος Θ. Κανελλάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου