Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2016 Ευχόμαστε καλή χρονιά

Χαράματα στο χωριό μας
Καλή χρονιά σε όλους τους συμπατριώτες με υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα, παραγωγικότητα και κυρίως με Λευτεριά στην Πατρίδα και στον Λαό, χωρίς να ξεχνά αυτός ο τελευταίος, ο Λαός, πως πρέπει να σηκώσει το χέρι του και να απαιτήσει να φύγουν από τα Χώματα εκείνοι που οι γονείς μας διέλυσαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μαζί με τους εδώ "υπαλλήλους" τους.

Το σκοτεινό 2015 ας αποτελέσει οριστικά παρελθόν
Με την ευκαιρία της έλευσης της νέας χρονιάς ας ακούσουμε και ένα ρεμπέτικο τραγούδι του 1933 όπου, ο στιχουργός και ερμηνευτής Κώστας Ρούκουνας μιλάει για την "κρίση" και ας σκεφτούμε πως ότι ακούσουμε είναι λες και γράφτηκε ... χθες. 

Ας είναι φωτεινό το 2016 μας

Θέλουμε λοιπόν να συνεχίσει

αυτή η κατάσταση στην Πατρίδα ; Ή ακόμη, θέλουμε να χαθούν ότι παρέδωσαν με αίμα οι πρόγονοί μας ; Ο φόβος και η ανησυχία δεν έχουν Συμπατριώτες καμία θέση στην ζωή μας. 
Δεν έχουμε το δικαίωμα να λιποψυχήσουμε και να σκεφτούμε την "βόλεψη μας" καθώς, τα παιδιά μας δε θα καμαρώνουν για εμάς.



Οι φόροι και τα κόμματα
φέραν αυτή την κρίση
που κάνανε τον άνθρωπο
να μην μπορεί να ζήσει

που κάνανε τον άνθρωπο
να μην μπορεί να ζήσει

κι όλο τη φτώχεια πολεμά
για να την ανικήσει
να βγάλει το ψωμάκι του
το σπίτι του να ζήσει

να βγάλει το ψωμάκι του
το σπίτι του να ζήσει

αλλά κι αυτό αδύνατο
για να το ’κονομήσει
και κάθε μέρα βλαστημά
την έρημη την κρίση

και κάθε μέρα βλαστημά
την έρημη την κρίση

όλος ο κόσμος τα ’χασε
κι όλοι παραμιλούνε
και κάθε μέρα βλαστημούν
την κρίση που περνούνε

και κάθε μέρα βλαστημούν
την κρίση που περνούνε

-Άιντε, να ζήσεις φτώχεια και να πεθάνεις παλιοκρίση!
-Γεια σου Ογδοντάκη μου, παιδί μου, γεια σου!


Στίχοι και ερμηνεία : Κώστας Ρούκουνας.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα