Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Σύγχρονη κατοικία 300 ετών

Αποστέλλω και μεταφέρω το κατωτέρω άρθρο, όχι για άλλο λόγο αλλά για να σκεφτούμε όλοι, πόσο παραμυθένιος μπορεί να γίνει ο χώρος της ζωής μας, ο χώρος που ζούμε, με μερικές απλές και εύκολες πινελιές. Δείτε και σκεφτείτε πόσα παλαιά έπιπλα και αντικείμενα έχουμε στα σπίτια μας που, αν μπουν όπως πρέπει, το αποτέλεσμα είναι ονειρικό, χωρίς να χρειαστεί να ξοδεψουμε χρήματα για απόκτηση νέων. (Με κλικ στις φωτογραφίες, γίνονται μεγάλες). Καλή συνέχεια. 
Κατερίνα για το kontovazaina.blogspot.com
-------------------~~~~-------------------
Όπως σας έχουμε ξανά πει , μας αρέσει πολύ να βρίσκουμε τέτοια άρθρα με σπίτια μεγάλης ηλικίας να μετατρέπονται σε κάτι μοναδικό συνδυάζοντας το σύγχρονο με το παλιό. 

Ο κόσμος της διακόσμησης είναι φανταστικός και όσοι ασχολούνται με αυτόν το γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτό το σπίτι χτίστηκε το 1680 και βρίσκεται στο χωριουδάκι Mill Kestle, λίγα μίλια από το Lusty Glaze και την Porth Beach Crantock-, στη βόρεια ακτή της Κορνουάλης.

Οι ατέλειες των τοίχων με τον ασβέστη δημιουργούν μια μοναδική γοητεία που κάνουν το σπίτι τόσο όμορφο και μοναδικό παρόλο που είναι 300 ετών. Όπως πολλές εξοχικές κατοικίες το
κτίριο χαρακτηρίζεται από μικρά παράθυρα και χαμηλά ανώτατα όρια.

Για να αυξήσουν τη φωτεινότητα και την ευρυχωρία, οι ιδιοκτήτες επέλεξαν το λευκό χρώμα για τους τοίχους, τις οροφές και τα δοκάρια. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η επιλογή των λαμπτήρων ήταν πολύ ιδιαίτερη με κομψά κομμάτια να αλλάζουν την αισθητική του χώρου.

Το σαλόνι και η τραπεζαρία καταλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο του πρώτου ορόφου στο σπίτι που χτίστηκε πριν από 300 χρόνια. Στη συνέχεια έγινε ένα παράρτημα που περιλαμβάνει μια ρουστίκ κουζίνα και το μπάνιο, η διακόσμηση περιλαμβάνει πολλές αντίκες.

Ο ιδιωτικός κήπος  είναι μία από τις μεγάλες χαρές του σπιτιού, καθώς είναι καλά εξοπλισμένος.


Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, όμορφα διακοσμημένα σε ρετρό στυλ. Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας τόπος όνειρο και ο παράδεισος των παιχνιδιών για κάθε παιδί, ενώ το κύριο υπνοδωμάτιο αποπνέει σε ρουστίκ και κομψή συμπεριφορά, ιδιαίτερα χάρη στο κρεβάτι αποικιακού στιλ.

header-xlg
Πηγή: windwater.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου