Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γραφεία βιβλιοθήκες και πάγκοι από παλέτες

Εν συνεχεία του Κατασκευές εύκολες και φθηνού κόστους και του Έρχεται Άνοιξη, ιδέες για κατασκευές ερχόμαστε να παρουσιάσουμε κάτι εκλεπτυσμένο, πρακτικό και συνάμα γερό ως κατασκευή και ταυτόχρονα αναγκαίο για κάθε χώρο. 

Το κατωτέρω έχει αντληθεί από την εξαιρετική σελίδα www.soulouposeto.gr η οποία διαθέτει πλούσια θεματολογία για ιδιοκατασκευές, για τον κήπο, για επισκευές, διακόσμηση κλπ, θεματογραφία που είναι χωρισμένη σε ενότητες. 

Καλή συνέχεια με καλές, φθηνού κόστους, υπέροχες, γερές και μερακλίδικες
κατασκευές.


http://www.soulouposeto.gr/2014/07/30.html
Τα έπιπλα από παλέτες δεν είναι απλώς μόδα, είναι από τις οικονομικότερες λύσεις για να δημιουργήσετε είτε με ολόκληρες παλέτες  είτε συναρμολογώντας κομμένα κομμάτια από το ιδιαίτερα ανθεκτικό ξύλο τους, κάθε είδους έπιπλο.  

Για την κατασκευή γραφείων, ανάλογα βεβαίως και με το μέγεθος και τον τύπο γραφείου που θα επιλέξετε, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω να "ξηλώσετε" σανίδες από παλέτες και να τις συναρμολογήσετε εκ νέου, σε σχέση με την διαδικασία πχ κατασκευής ενός απλού καναπέ από παλέτες που αρκεί να τις τοποθετήσετε ολόκληρες την μια πάνω στην άλλη ή να τις καρφώσετε μεταξύ τους. 

Η διαφορά στα γραφεία είναι  ότι θα πρέπει να πετύχετε το έπιπλο να έχει το σωστό ύψος ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει και το ανάλογο κενό σημείο που θα τοποθετηθεί το κάθισμα, που δεν είναι πάντοτε εφικτό απλώς αν τοποθετήσετε - καρφώσετε μεταξύ τους παλέτες σε σχήμα Π, μια διάταξη που αν φυσικά σας εξυπηρετεί είναι η απλούστερη μορφή κατασκευής γραφείου από παλέτες.  
Ένας άλλος επίσης απλός στην διαδικασία κατασκευής του τύπος γραφείου από παλέτες είναι αυτός του κλασσικού τραπεζιού

Εδώ θα χρησιμοποιήσετε μια ολόκληρη παλέτα όχι ιδιαίτερα βαρέος τύπου, ως κεντρική επιφάνεια του γραφείου και η οποία θα στηριχθεί - καρφωθεί σε πόδια είτε φτιαγμένα από κομμάτια που θα κόψετε από μια ακόμη παλέτα είτε από κάθε είδους ξύλο - σανίδες - μεταλλικά ή ξύλινα πόδια για γραφεία που θα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα με είδη για DIY κατασκευές επίπλων.  
Σε αυτού του τύπου τις κατασκευές η κεντρική επιφάνεια μπορεί εκ των υστέρων να καλυφθεί με τζάμι ή να κλειστούν τα κενά που αφήνουν οι σανίδες στην επιφάνεια της παλέτας με μερικές ακόμη πρόσθετες σανίδες και φυσικά στην ενιαία πλέον ξύλινη επιφάνεια μπορείτε να παρέμβετε διακοσμητικά βάφοντάς την, εφαρμόζοντας τεχνική ντεκουπάζ κλπ. για να δώσετε όποια τελική όψη θέλετε. 


 Ένας επίσης πολύ ιδιαίτερος και εξαιρετικά πρακτικός τύπος γραφείου, ιδανικός για μικρούς χώρους, είναι αυτός που απλώς αξιοποιεί τα χωρίσματα και εσοχές μιας παλέτας που εύκολα την μετατρέπει σε ραφιέρα/βιβλιοθήκη αν την καρφώσετε στον τοίχο, προσθέτοντας ένα ακόμη κομμάτι ξύλου που θα αποτελεί την επιφάνεια του γραφείου

Ανάλογα με τον τύπο της παλέτας που θα χρησιμοποιήσετε για το επιτοίχιο κομμάτι τέτοιων συνθέσεων, θα "ξηλώσετε" και θα ξανακαρφώσετε σανίδες σε όποια σημεία θέλετε να δημιουργήσετε "ράφια", θα κλείσετε κάποια στο κάτω μέρος τους απλώς καρφώνοντας κι εκεί σανίδες κλπ.
Η κεντρική επιφάνεια του γραφείου μπορεί να αποτελείται από ένα κομμάτι οποιουδήποτε είδους φτηνού ξύλου ακόμη κι ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης (ένα τέτοιου μεγέθους κομμάτι δεν στοιχίζει παραπάνω από 10 ευρώ) που θα βιδωθεί - καρφωθεί πάνω στην στερεωμένη στον τοίχο παλέτα και που θα στηριχθεί επιπρόσθετα με δυο αλυσίδες ή ατσαλόσυρμα ή σκοινί κλπ ανάλογα με το τι ταιριάζει με την τελική όψη που θα δώσετε στο έπιπλο και την συνολική διακόσμηση του χώρου που θα τοποθετηθεί.   
Με αυτόν τον τρόπο, την απευθείας δηλαδή στήριξη από τον τοίχο, μπορείτε να κατασκευάσετε και ένα γραφείο-πάγκο χρησιμοποιώντας απλώς και μόνο μια παλέτα που την κεντρική της επιφάνεια θα διαμορφώσετε με τζάμι ή πρόσθετα ξύλα ενώ φυσικά μια ραφιέρα - βιβλιοθήκη μπορεί να ενσωματωθεί και σε ένα κανονικό γραφείο με πόδια κατασκευασμένο από παλέτες.


Γενικά, όπως συμβαίνει με όλες τις κατασκευές αυτού του είδους, παραπάνω από το μισό του τελικού αποτελέσματος τόσο σε λειτουργικότητα όσο και σε αισθητική οφείλεται στην φαντασία και όχι σε αυτή καθεαυτή την πρακτική διαδικασία κατασκευής.

Γι΄αυτό ακόμη κι αν δεν καταφέρνετε καθόλου στο τεχνικό μέρος, απλώς αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε να φτιάξετε, προμηθευτείτε τις παλέτες και αναθέστε σ΄ένα κατάστημα που ασχολείται με ξυλουργικές εργασίες να σας τις συναρμολογήσει στον σχηματισμό που έχετε επιλέξει.


Στην συνέχεια μπορείτε να βάψετε ή να επεξεργαστείτε το ξύλο δίνοντας όποια τελική όψη θέλετε. 


Το κόστος για να σας συναρμολογήσουν τις παλέτες δεν είναι μεγάλο και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση τα έπιπλα αυτά παραμένουν από τις πιο οικονομικές αλλά και πρακτικές λύσεις για κάθε τύπο επίπλου και οι επιλογές και δυνατοί συνδυασμοί είναι τόσο ...αμέτρητοι, όσο ακριβώς και αν για τα ίδια έπιπλα χρησιμοποιείτο οποιουδήποτε άλλου είδους ξύλο.  









































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα