Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΠΑ: Το 44% των αποικιών μελισσών χάθηκε μέσα σε ένα χρόνο

Σ.σ. kontovazaina : οι οπαδοί των υβριδίων διαβάστε με προσοχή την τελευταία παράγραφο και σκεφτείτε αν φταίει μόνο η κλιματική αλλαγή για την απώλεια της μυρωδιάς (και της γεύσης) στα φρούτα, λαχανικά εσπεριδοειδή κλπ ή μήπως φταίνε τα εργοστασιακά υβρίδια !
 
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
 
Πάνω από το 44% των αποικιών μελισσών στις Ηνωμένες Πολιτείες χάθηκε μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας. Παρά το γεγονός ότι το ποσοστό απώλειας είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το 45% που παρατηρήθηκε το 2012 και το 2013, παραμένει απογοητευτικό αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο ρυθμός απώλειας των αποικιών κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών είχε «πέσει» στο 34%.

Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι τι ακριβώς ευθύνεται για την άνοδο του ρυθμού απώλειας, αλλά η μελέτη του υπουργείου υποδεικνύει ότι ο καθοριστικός παράγοντας μπορεί να είναι κάποια ακάρεα που είναι θανάσιμα για τις μέλισσες.

Η απώλεια κάποιων αποικιών είναι αναμενόμενη κάθε χρόνο, ιδιαίτερα το χειμώνα, αλλά αυτό που συνήθως θεωρείται αποδεκτό ποσοστό είναι περίπου 17%, ενώ πέρυσι ήταν 28,1%.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι συνεχίζονται οι απώλειες το καλοκαίρι με τον ίδιο ρυθμό, παρά τη βελτίωση του καιρού.

Κανονικά, οι μέλισσες ευνοούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά οι θερμοκρασίες ρεκόρ λόγω της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία αρκετά χρόνια συνδέονται από αρκετούς επιστήμονες με τους αυξημένους θανάτους.

Πολλά διαδεδομένα υποείδη μέλισσας αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις υψηλές θερμοκρασίες, και σε ορισμένες περιοχές έχουν ακόμη εξαφανιστεί.

Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στο πρόβλημα συμπεριλαμβάνουν τη χρήση νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων, τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, την απώλεια ενδιαιτημάτων, καθώς και την απώλεια της χαρακτηριστικής μυρωδιάς κάποιων φυτών λόγω κλιματικής αλλαγής.

Πηγή naftemporiki.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα