Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Δήλωση του kontovazaina.blogspot.com

Αν είχαμε την βούληση, το σκεπτικό και την συνήθεια του εγωπαθούς θα σας λέγαμε "ευχαριστούμε για την επιλογή σας στο χώρο μας αυτό" καθώς έτσι θα αισθανόμαστε πως έχουμε πετύχει την προσπάθειά μας να ξεγελάσουμε τον κόσμο καθώς (και ενδεχομένως) να αυξήσουμε το μερίδιο της αναγνωσιμότητας του χώρου που φτιάχτηκε αποκλειστικά για να προβάλει τα συμφέροντα του χωριού μας, της περιοχής μας αλλά και θέματα γενικότερου, Ελληνικού ενδιαφέροντος. Εμείς όμως σας δηλώνουμε πως σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε. Που μας μεταφέρετε τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις χαρές και τις λύπες σας.  Και από μέρους μας, εμείς ευχαριστούμε εσάς που μέσα από δρόμους ήπιας και παρεμβατικής όπου χρειάζεται αναφοράς, φέρνουμε ισορροπία όπου χρειάζεται.

Έτσι, εδώ και καιρό όποιος πληκτρολογήσει στην μηχανή αναζήτησης του στο internet το όνομα του χωριού μας "Κοντοβάζαινα", με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες, ορθογραφημένο ή μη, το πρώτο αποτέλεσμα που θα του έλθει στον υπολογιστή είναι ο χώρος μας αυτός. Το blog μας.

Αυτονόητο είναι λοιπόν πως μέσα από τις όποιες μας αναρτήσεις επιτυγχάνεται η διάδοση του χωριού μας σε όλες τις άκρες της οικουμένης.

Αφορμής δοθείσης του παρόντος, βρίσκουμε όμως την ευκαιρία να προσθέσουμε και 2-3 θέματα ακόμη. Ασχέτως αν το παρόν blog ξεκίνησε από την αγάπη ενός προς τα "άγια χώματα" στην συνέχεια προστεθήκαμε και άλλοι. Κάποιοι είμαστε ανάμεσα στους κατοίκους του χωριού μας, κάποιοι είμαστε σε αστικά κέντρα της Ελλάδας και κάποιοι στα ξένα. Όλοι μας όμως έχουμε έναν κοινό παρανομαστή. Την ανωτέρω αναφερόμενη αγάπη. Το χωριό μας.

Και το αναφέρουμε τούτο καθώς δεν είμαστε κανενός υποχείριο, ενεργούμενο και κυρίως σε
καμία περίπτωση διαφημιστικός χώρος προσωπικών επιδιώξεων μιας και όλοι μας γνωρίζουμε τους παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ όπου, θα ήθελαν ένα ακόμη όργανο προβολής των. Όργανο προβολής των επιδιώξεών τους. Που άλλες είναι επιθυμητές για το κοινό καλό και άλλες όχι.
Θεωρούμε πως όλοι γνωρίζουν τι εννοούμε, θεωρούμε πως κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Τόπο μας και κυρίως είμαστε και παραμένουμε επί των επάλξεων για να παρατηρούμε ότι συμβαίνει. Και αν είναι καλό, το επιχαίρουμε έστω και σιωπηλά. Μα, αν είναι στραβό στεκόμαστε απέναντί του, με τον δικό μας τρόπο και αυτό θα έχει σύντομα εμφανή τα αποτελέσματά του. Όπως μεσοπρόθεσμα θα διαπιστωθεί και από όλους πως η προβολή του χωριού μας θα έχει σημαντικότατα και θετικά αποτελέσματα. Για όλους, και όχι για λίγους.


Προσθέτουμε δε ένα ακόμη. Είχαμε πρόταση και μάλιστα σημαντική έτσι ώστε το blog να προωθηθεί μέσω του facebook. Μέσα δελτίων τύπου τρίτων και μεγάλων σελίδων. Μέσω κύκλων της ομογένειας ακόμη. Επίσης μέσω εταιρείας που ασχολείται με την δημιουργία viral στο διαδίκτυο. Με αυτοσκοπό την προβολή κάποιων και τα διαφημιστικά έσοδα.

Αν θέλαμε έσοδα από διαφημιστικές προβολές και από παρουσιάσεις, θα τα είχαμε. Και μάλιστα θα ήταν και σημαντικά. Όμως επιλέξαμε ένα δρόμο πέρα από τον "γνωστό" του "μου δίνεις σου δίνω", δρόμο που ονομάζεται από "κάποιους" επαγγελματισμός, μιας και γνωρίζουμε καλά πως αυτή η οδός έφερε μόνο δεινά στον τόπο. Ο δρόμος ο δικός μας έχει επιστροφή στις ρίζες, αφορμή για σκέψη, ή ακόμη και για μεταμέλεια και επιστροφή στον σωστό δρόμο, όπου συμβαίνει, αν κάτι συμβαίνει στραβό. 


Το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι να είστε παρόντες στα κοινά, να διπλοσκέπτεστε ότι ακούτε και διαβάζετε, να είστε μονοιασμένοι και εμείς θα είμαστε κοντά σε κάθε τι που θα έχει ως αυτοσκοπό το καλό του Τόπου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως πολλοί θα το διαβάστε και μερικοί θα καταλάβετε τι και ποιους εννοούμε. Δεν είναι κακό μιας και για την ώρα επιθυμούμε να θυμίσουμε πως είμαστε όπου πρέπει, όπως πρέπει, μέσα στο πνεύμα του Δικαίου, της Νομιμότητας και της Αλληλεγγύης. 

Πάντοτε επιθυμώντας το καλό του Τόπου μας και το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων σας υπενθυμίζουμε πως μας βρίσκεται εδώ :
 
Blogger http://kontovazaina.blogspot.gr/

Wordpress  https://kontovazaina.wordpress.com/  (σύντομα στον αέρα του διαδικτύου με "άλλα" θέματα) 

Twitter https://twitter.com/kontovazaina

Facebook https://www.facebook.com/kontovazaina.gortynias/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου