Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Μαρμελάδα, Φέτα, Λάδι. Και όποιοι θέλουν, ας καταλάβουν !

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) οι ελληνικές εξαγωγές προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) παρουσίασαν αύξηση κατά 28,4% το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με τις φράουλες και τις μαρμελάδες, να οδηγούν ακολουθούμενα από γιαούρτια, ιχθυηρά και ελαιόλαδο, όσον αφορά τα αγροδιατροφικά προϊόντα. Για το ίδιο διάστημα μείωση των εξαγωγών των γουνοδερμάτων κατά 48%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας μας στο Ντουμπάι, οι ελληνικές εξαγωγές για τις φράουλες σημείωσαν αύξηση +335%, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες +176%, συσκευές φωτισμού +163%, αλουμίνια +85%, γιαούρτια +67%, προϊόντα ομορφιάς +49%, φύλλα και
λεπτές ταινίες από αργίλιο +25%, ιχθυηρά +20,7%, ελαιόλαδο +13,6%, φάρμακα +12,8%, μάρμαρα +2,8%, πετρελαιοειδή προϊόντα +605%. 

Σημαντική μείωση όμως κατέγραψαν τα γουνοδέρματα -48,3%, όπως και οι καρποί και φρούτα -20%, λόγω του "κλεισίματος" (σ.σ. Γ.Θ.Κ. από το ναζιστικό τερατούργημα την Ε.Ε.) των αγορών της Ρωσίας, όπου απευθύνονταν η πλειοψηφία των εξαγωγών αυτών.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Συμπατριώτες έχω προσπαθήσει κατ΄ επανάληψη να σας τονίσω και να σας θυμίσω πως έχετε ΘΗΣΑΥΡΟ γύρω σας. Θησαυρό που δεν τον εκμεταλλεύεστε όσο θα μπορούσατε. Και έτσι, α) χάνετε έσοδα και β) αφήνετε άλλους να καρπώνονται τους κόπους σας. 

Προχωρήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε συγκεντρώσεις μεταξύ σας, ανά περιοχές, δημιουργήστε καταστατικό λειτουργίας, στήστε δραστηριότητες παραγωγής των ανωτέρω και εμείς, που δυστυχώς ζούμε μακρυά από τα Πάτρια Εδάφη, θα είμαστε κοντά σας. Τόσο για την αγορά των προϊόντων σας, όσο και για την προώθησή τους σε καταστήματα συνοικιακά. Και γιατί όχι ; Ακόμη και για την εξεύρεση χώρων - καταστημάτων, προώθησης προϊόντων σας σε κεντρικά σημεία των πόλεων. 

Ένα μόνο θα σας τονίσω. Προς Θεού μη σας πιάσει η μανία να βγάλετε "εύκολο και γρήγορο" εμπορικό κέρδος, ανεβάζοντας τις τιμές σας σε σημεία που πωλούν μεγαθήρια του εμπορίου τα εμπορεύματά τους μιας και τότε, η αποτυχία θα είναι σίγουρη. Η ... άποψη : "το δικό μου είναι καλύτερο και θα πληρωθεί ακριβά", έχει πεθάνει. Ανεπιστρεπτί ! Και το ξέρετε και το βλέπετε και το ζείτε πλέον και εσείς στα αρκετά γεμάτα χωριά μας, μα, στα άδεια από εμπορική κίνηση. Επιλέξτε την διασπορά εσόδων (λίγα από πολλούς) και όχι τον συγκεντρωτισμό (πολλά από λίγους).

Επιπροσθέτως σας παραθέτω ΕΔΩ τον πίνακα του Υπουργείου Ανάπτυξης για το τι ζητούν -αυτήν την περίοδο- τρίτες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου