Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχόμαστε καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα

Οι άνθρωποι του kontovazaina.blogspot.com ευχόμαστε υγεία, αγάπη, ομόνοια, ειρήνη και δύναμη σε όλους τους συμπατριώτες. Σε όλο τον κόσμο. Σε όλο τον Ελληνισμό. Όπου και αν κατοικεί. 

Ευχόμαστε επίσης, του χρόνου τέτοια μέρα, η Πατρίδα μας να είναι Λεύτερη από τα κάθε λογής συμφέροντα αλλά και τους εν Ελλάδι εκπροσώπους τους ...



Η σκέψη μας, οι δυνάμεις μας και οι πράξεις μας αυτές δύσκολες ώρες για τον Ελληνισμό, θα πρέπει να συντροφεύει και να στηρίζει τους γείτονες, τους φίλους, τους συγγενείς, τους γνωστούς μα και αυτούς τους αγνώστους ακόμη, που αδυνατούν να έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό και ένα ζεστό και καθαρό ρούχο πάνω τους. 

Ας δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως δεν ξεχάσαμε να είμαστε Άνθρωποι και πλάσματα αυτής της Φύσης, πως είμαστε αλληλέγγυοι στον πόνο και πως συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες του διπλανού μας, πέρα από μικρότητες και από μισαλλοδοξίες, όσο και αν κάποιοι επιθυμούν να γίνουμε σαν και εκείνους ...

Διασκεδάστε για λίγο με την ανεμελιά και την χαρά που αποπνέει στο κατωτέρω video αυτό το πλασματάκι και σκεφτείτε πως μπορούμε να έχουμε και εμείς ότι μας πρέπει από συναισθήματα, χαρά και ηρεμία. 



Αρκεί να το θέλουμε και να παλέψουμε γι να δημιουργήσουμε ξανά, μέσα μας, ότι -ίσως- έχουμε λησμονήσει.

Καλά Χριστούγεννα σε όλη την πλάση. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα