Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Ας κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη

Πριν συζητήσουμε κάτι, πριν ασχοληθούμε με κάτι, πριν αρχίσουμε να κρίνουμε κάτι, καλά θα είναι να αρχίσουμε πιο πριν να κοιτάζουμε τον εαυτό μας στο καθρέφτη μιας και εκεί θα δούμε τον επόμενο κρινόμενο, το επόμενο θύμα ή τον επόμενο θύτη. 

Και αυτό θα συμβαίνει μιας και δεν θα έχουμε δώσει τον απαιτούμενο χρόνο σε εμάς τους ίδιους αλλά και στις οικογένειές μας για να γαλουχηθούμε με
την απαραίτητη παιδεία σε θέματα Οικογένειας και Κοινωνίας. Παιδεία που θα πρέπει να ξεκινήσει από το "τι έφταιξε και έφτασαν τα πράγματα ως εδώ".

Παιδεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει αρχές, αξίες και μαθήματα χιλιάδων ετών, πριν από εμάς. Μέχρι τότε, ας αφήσουμε τις μικρότητες και τις εικασίες κατά μέρος μιας και σύντομα θα βρούμε ανάλογα θέματα μέσα στο σπίτι μας και ας αρχίσουμε από το μηδέν διδάσκοντας και διδασκόμενοι από την ρίζα του θέματος και όχι από την άκρη του νήματος. 

Άλλωστε αν σκεφτείτε ακόμη μια φορά, αν σκεφτείτε έντιμα, θα αντιληφθείτε πως πάνε μόνο 2000 χρόνια από τότε που ακούστηκε για πρώτη φορά το "Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν". 
Άντε. Για να μπαίνουμε επιτέλους σε μια σωστή σειρά.

Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου