Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοντοβαζαινίτες προς τον ΟΤΕ και την ΕΕΤΤ για το μείζον πρόβλημα των επικοινωνιών

Υπάρχοντος του δεδομένου ότι το σύνολο των χωριών του τ. Δήμου Κοντοβαζαίνης διαθέτει εδώ και μήνες σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, την ίδια ώρα που η Κοντοβάζαινα στηρίζεται ακόμη στο πεπαλαιωμένο και προβληματικό (ειδικά κάθε χειμώνα) δίκτυο SAR, δίκτυο που αδυνατεί εκ της σύστασής του να υποστηρίξει internet εστάλη στις υπηρεσίες του ΟΤΕ και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η κάτωθι επιστολή που συνοδευόταν από 66 υπογραφές κατοίκων του χωριού μας :

Συνοδευτική επιστολή της επιστολής προς ΟΤΕ και ΕΕΤΤ


Προς ΟΤΕ : customercare@ote.gr 

Θέμα : Αίτημα άμεσης τοποθέτησης καμπίνας ΚΑΦΑΟ νέου τύπου και ενεργοποίησής της, στην κοινότητα Κοντοβαζαίνης

Παρακαλούμε τους παραλήπτες του παρόντος να διαβιβάσουν το κάτωθι στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ.

Το παρόν κοινοποιείται και στην ΕΕΤΤ (http://www.apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam)



Την παρούσα αλληλογραφία αναγκαζόμαστε να σας την καταθέσουμε με αυτόν τον τρόπο (ηλεκτρονικά) καθώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες (τηλεφωνικές μας κλήσεις με τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών τoυ ΟΤΕ, 13880) δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε ποτέ με τα αρμόδια τμήματα που θα παραλάβουν σε φυσική μορφή και θα χειριστούν τα αναφερόμενα στην συνημμένη επιστολή. Υπηρεσίες σας σε κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας σας (ΟΤΕ) στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα.

Συνημμένα αποστέλλουμε 5 σελίδες όπου,

α) η 1η σελίδα αναφέρει το παράδοξο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα Κοντοβαζαίνης καθώς και το αίτημα των υπογραφόντων στις επόμενες σελίδες

β) οι σελίδες 2,3,4 αναφέρουν και εμπεριέχουν ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα επικοινωνίας και υπογραφές 55 συμπολιτών μας (κατοίκων της κοινότητας Κοντοβαζαίνης ή συμπολιτών μας που διαθέτουν οικείες και συγγενείς στην Κοντοβάζαινα) και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν από το αρχαίο και προβληματικό δίκτυο SAR σε νέας γενιάς τηλεπικοινωνιακό πρωτόκολλο. Συμπολίτες που τους αφορά η άμεση επίλυση του προβλήματος, ιδιαίτερα αφού, χωριά μικρότερα ή/και οικισμοί (χωροταξικά πριν και μετά της κοινότητας Κοντοβαζαίνης) έχουν εδώ και μήνες σύγχρονες τηλεπικοινωνίες. Και αυτό ενόσω εδώ και 3 έτη έχει τοποθετηθεί γραμμή οπτικών ινών στην περιοχή Γορτυνίας.

γ) η σελίδα 5 επαναλαμβάνει τα της σελίδας 1 μιας και η προσέλευση και συμπαράταξη συμπολιτών μας στο αίτημα μας ήταν μεγαλύτερη από την αρχικά προβλεφθείσα και

δ) η σελίδα 6 έχει επιπλέον 12 ονομ/μα, τηλ/να, υπογραφές.

Κύριοι, θεωρώντας ότι το "παράδοξο" πρόβλημα της ΜΗ τοποθέτησης νέου ΚΑΦΑΟ, μόνο στην Κοινότητά Κοντοβαζαίνης, ήταν λάθος μελέτης ή τέλος πάντων κάποιο ανθρώπινο λάθος, γνωρίζοντας ότι θα ενστερνιστείται κι εσείς το περίεργο γεγονός να έχουν νέας γενιάς τηλεπικοινωνίες περί τα 10 χωριά πριν και μετά από την Κοντοβάζαινα, χωριά που -αθροιστικά- κατοικούνται από λιγότερους κατοίκους απ΄ όσους έχει μόνη της η κοινότητα Κοντοβαζαίνης, γνωρίζοντας ότι μετά την τοποθέτηση του νέου ΚΑΦΑΟ και την ενεργοποίησή του, η πλειοψηφία όσων έχουν συνδέσεις internet μέσω κινητού στην Κοντοβάζαινα, θα πάψει να συνδέεται μέσω ανταγωνιστών σας (σ.σ το 90% διαθέτει συνδέσεις κινητού σε ανταγωνιστές σας), και αδιαφορώντας για τις όποιες "φωνούλες" μας έλεγαν/λένε: "μη το ζητήστε, δε θα γίνει ποτέ",

παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Για την αποστολή του παρόντος μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εκ μέρους των συμπολιτών μας,

με εκτίμηση,


Βασίλης Χ. Χίτος, τηλ: 697-770-0055,

Γιώργος Θ. Κανελλάκης, τηλ : 6977-913-924

Σημειώσεις :

1. Διευκρινίζουμε και τονίζουμε ότι, η συνημμένη επιστολή έχει ως ημ/νία την 30-8-2018 και από εκείνη την ημ/νία μέχρι και σήμερα προσπαθήσαμε (σ.σ. χωρίς τύχη) να επικοινωνήσουμε την αρμόδια υπηρεσία σας, ενώ, δεν αναφέρει την υπηρεσία και το τηλέφωνο της υπηρεσίας σας μιας και δεν κατέστη δυνατό να βρούμε το που θα πρέπει να απευθυνθούμε  και να καταθέσουμε το συνημμένο σε φυσική μορφή.

2. Η φυσική μορφή του συνημμένου εγγράφου είναι στη διάθεσή σας, αρκεί να μας ενημερώστε ΠΟΥ πρέπει να την καταθέσουμε

3. Παρακαλούμε να μας απαντήσετε με επιστολή σας την παραλαβή του παρόντος με το συνημμένο του.

                                                                ------------------------------


Επιστολή προς ΟΤΕ

Προς Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

Κοντοβάζαινα 30 Αυγούστου 2018



Θέμα : Τοποθέτηση – εγκατάσταση ΚΑΦΑΟ στην Κοινότητα Κοντοβαζαίνης και ενεργοποίηση σύγχρονων τηλεπικοινωνιών



Κύριοι,

το 2015, μέσα από vectoring του προγράμματος RURAL τοποθετήσατε γραμμή οπτικής ίνας στην περιοχή της Ορεινής Γορτυνίας του τέως Δήμου Κοντοβαζαίνης στο πνεύμα των επενδύσεών σας με την ονομασία “λευκές περιοχές”.

Η γραμμή αυτή κάλυψε χωριά όπως η Βάχλια, το Βούτσι, η Δήμητρα, το Μοναστηράκι κλπ Γορτυνίας με σύγχρονες τηλεπικοινωνίες καθώς και με γρήγορο internet, μέσα από την επένδυσή σας σε οπτικές ίνες και ΚΑΦΑΟ, ενώ εδώ και πολύ καιρό η επιχείρησή σας, πολύ πουλάει στους ανωτέρω κατοίκους σύγχρονες τηλεπικοινωνίες.

Το παράδοξο ήταν ότι, ενώ τα ανωτέρω χωριά κατοικούνται από 50-70 κατοίκους έκαστο, ΔΕΝ τοποθετήθηκε ΚΑΦΑΟ στην Κοινότητα Κοντοβαζαίνης μιας και (σύμφωνα με έγκυρες πλέον πληροφορίες μας) ο αρχικός σχεδιασμός του μελετητή του έργου ΔΕΝ προέβλεπε τοποθέτηση ΚΑΦΑΟ στην Κοντοβάζαινα !!!

Ίσως να μη παρατήρησε ο άνθρωπος ότι η κοινότητα Κοντοβάζαινας απαρτίζεται από -περίπου- 500 οικίες και ότι έχει ως μόνιμο πληθυσμό (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) περί τα 380 άτομα … ενώ τα καλοκαίρια σχεδόν κάθε σπίτι έχει επισκέπτες και παλιννοστούντες απογόνους των ιδιοκτητών των κατοικιών.


Κατόπιν τούτων,
παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας για την τοποθέτηση ΚΑΦΑΟ και στο χωριό μας, κίνηση η οποία θα αλλάξει άρδην τις δυνατότητες των μόνιμων κατοίκων της κοινότητας Κοντοβάζαινας, που αναγκαστικά μετά την έλλειψη του σταθερού internet στρέφονται κατά δεκάδες στη χρήση κινητού internet ανταγωνιστών σας.

Μετά εκτιμήσεως και τιμής, περιμένοντας για τις άμεσες ενέργειες σας για την τοποθέτηση και ενεργοποίηση σύγχρονου ΚΑΦΑΟ στην Κοινότητα Κοντοβάζαινας

Μόνιμοι κάτοικοι και μη (που ερχόμαστε αρκετές φορές το χρόνο στο χωριό μας την Κοντοβάζαινα και θέλουμε να έχουμε σταθερό τηλέφωνο σύγχρονης τεχνολογίας και internet στα σπίτια μας).



-------------------------

Υστερόγραφο εκτός επιστολών : 

επειδή βαρεθήκαμε να εισπράττουμε υποσχέσεις και θεωρήσαμε ως φαιδρά τα λόγια "δεν θα γίνει ποτέ μιας και το κτίριο του τ. Δημαρχείου στην Κοντοβάζαινα έχει internet" ή "δε μπορεί να ενωθεί η Κοντοβάζαινα διότι θα πρέπει να γίνει επέκταση της γραμμής προς τη θέση <<πατερά>>", θα παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα