Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προσοχή ! Ανακοίνωση από τον ΟΤΕ για το θέμα των νέων μας τηλεπικοινωνιών. ΣΗΜΕΡΑ λύθηκε !

Από σήμερα 20-6-2019 ο ΟΤΕ δέχεται αιτήσεις για υπαγωγή των συμπολιτών μας που μένουν μόνιμα στο χωριό μας την Κοντοβάζαινα ή για όσους πηγαίνουν περιστασιακά, στις σύγχρονες τηλεπικοινωνίες που προσφέρουν τα δίκτυα οπτικών ινών. 

Για υποβολή αιτήσεων καλέστε στον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ στην Τρίπολη, τον κ. Αλέξανδρο Γατσάκο στα
τηλέφωνα : 2710-24.17.99 καθώς και στο κινητό του : 697-464.0105. 

Τονίζεται ότι, επειδή το δίκτυο συνδέθηκε μόλις προ μιας ώρας, αν κάποιος καλέσει στον εμπορικό αριθμό  του ΟΤΕ (στο 13888) δεν θα έχει αποτέλεσμα καθόσον δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη όλες οι υπηρεσίες της επιχείρησης και αυτό ενδεχομένως να πάρει χρόνο.

Επιτέλους, μετά από σήμερα θα έχουμε κι εμείς τηλεφωνικές επικοινωνίες χωρίς παράσιτα όταν μιλάμε, γρήγορο internet, όπως και δυνατότητα για σύνδεση σε ιδιωτικά πακέτα με αθλητικά, ψυχαγωγικά και λοιπά προγράμματα, παρακολούθηση μαθημάτων για κατασκευές, δημιουργίες στο youtube, σύνδεση με web camera, με κάμερες ασφαλείας κλπ κλπ

Τονίζεται επίσης πως με τα νέα συστήματα τηλεπικοινωνιών οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι πιο φθηνές από ότι πληρώνατε μέχρι τώρα, το internet είναι απεριόριστης χρήσης (χωρίς όριο δεδομένων), στα πακέτα ομιλιών συμπεριλαμβάνονται απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις αλλά και κλήσεις προς κινητά, και πως υπάρχουν εναλλακτικοί του ΟΤΕ με ανταγωνιστικές τιμές.
Αυτό, η κρίση επιλογής παρόχου (OTE, WIND, VODAFONE κλπ) είναι θέμα του καθενός εξ υμών.


Σημ : το πρόγραμμα RURAL που επιδότησε την εν λόγω εγκατάσταση δεν ανήκει στον ΟΤΕ αλλά στην Ελληνική Επικράτεια. (*)

Για διάστημα 24 ωρών ενδεχομένως να παρουσιαστούν μικροπροβλήματα στις τηλεπικοινωνίες του χωριού μας λόγω της μετάπτωσης από το άθλιο, προβληματικό και αρχαίο SARs δίκτυο, στο υπερσύγχρονο που πλέον έχουμε.








Υ.γ. ότι κάναμε το αφιερώνουμε στην μνήμη της αγαπημένης μας ξαδέλφης, της Περσεφόνης Κανελλάκη, που έφυγε τόσο γρήγορα, ενόσω, αφανώς είχε κάνει κι εκείνη όσα μπορούσε για τον Τόπο μας, χωρίς να φωνάζει, να κομπορρημονεί και να ζητάει το παραμικρό.


Σύντομο ιστορικό του τι συνέβαινε 

επί σειρά ετών στο χωριό μας και τι μάθαμε ...



Α) Στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματός μας  σημαντικότατο ρόλο έπαιξαν οι κ.κ. Αδαμάντιος Διαμαντής (υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών των κεντρικών του ΟΤΕ στην Αθήνα) αλλά και η Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που ως εποπτεύουσα αρχή των παρόχων τηλεπ/νιών είχε από τους ανωτέρω δύο συχνές επικοινωνίες.

Β) το θέμα των οπτικών ινών είχε ξεκινήσει από το 2010 απ' όταν την 21-9-2010 ώρα 10:03 πμ ο Γιώργος Θ. Κανελλάκης έχοντας λάβει μια πρωτοβουλία για την τοποθέτησή οπτικών ινών στην περιοχή μας έστειλε σχετική επιστολή και στην τοπική εφημερίδα που όντως δημοσιεύτηκε με τον τίτλο : ανάπτυξη ή ερήμωση", ενώ κατοπινά -ο ίδιος- ως όφειλε έναντι της Κοινωνίας "πίεσε" διάφορες καταστάσεις στα κεντρικά του ΟΤΕ, Πάτρας, Τρίπολης και Αθηνών για το θέμα.  
Στην εν λόγω υπόθεση συνέτειναν και οι κινήσεις του συμπολίτη μας Μηχανικού από το Βούτσι, Παρασκευά Δουρίδα.

Πρέπει να διευκρινισθεί πως, τότε, το 2010, ο ΟΤΕ ζήτησε μια επιστολή από το Δήμο Κοντοβαζαίνης "σε 10 αράδες" με το αίτημά του. Ο Κανελλάκης την έγραψε στα ΚΕΠ Κοντοβαζαίνης και πηγαίνοντας στον τότε Δήμαρχο να βάλει μια τυπική υπογραφή εκείνος δήλωσε "ωχ μωρέ τώρα τι πας και ψάχνεις". (σχόλιο ΓΘΚ : Ηλία κάνω κάποιο λάθος ; Πριν και αν απαντήσεις, σκέψου το λίγο).
Τελικά ο υπογράφων το παρόν Κανελλάκης ΠΗΡΕ την πολυπόθητη υπογραφή από τον τότε αντιδήμαρχο Τάκη Καραμάνο κι έτσι η επιστολή πήγε άμεσα με fax από το Δημαρχείο στον ΟΤΕ.


Όντως, μέσα σε ελάχιστους μήνες το έργο δημοπρατήθηκε από τον ΟΤΕ, ανατέθηκε στον μειοψηφούντα εργολάβο και ... ως δια μαγεία σταμάτησε !

Τότε, μας έγινε γνωστό από διάφορες πηγές πως "2 σφουγκοκωλάριοι τοπικού ΠΑΣΟΚου βολευτή παρενέβησαν και σταμάτησε το έργο μόνο και μόνο για να φανεί κατοπινά ως δικό τους επίτευγμα ...
Το θέμα το θίξαμε στον τότε δήμαρχο αλλά δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από μέρους του ...


Γ)  το 2015 ο ΟΤΕ υπάχθηκε στο πρόγραμμα RURAL και τοποθέτησε διαμήκως του τ. Δ. Κοντοβαζαίνης οπτικές ίνες και σύντομα τοποθέτησε και ΚΑΦΑΟ σε κάθε χωριό του τ. Δήμου και μάλιστα σε κάποιο ακραίο χωριό τοποθέτησε 3 ΚΑΦΑΟ. Ένα στο κέντρο του χωριού και 2 σε δύο στάνες ...
ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΟΒΑΖΑΙΝΑ όμως, ΌΧΙ !!!
Έτσι, ΟΛΑ τα πριν και τα μετά χωριά του δικού μας είχαν σύγχρονες τηλεπικοινωνίες και internet πλην ημών !

Δ) το καλοκαίρι του 2018 (28 Αυγούστου) οι Χίτος και Κανελλάκης μέσα σε μια μέρα συγκέντρωσαν 66 υπογραφές κατοίκων του χωριού μας και την έστειλαν ως αίτημα και απαίτηση τοποθέτησης ΚΑΦΑΟ νέας τεχνολογίας στο χωριό μας, στον ΟΤΕ. Το αίτημα εστάλη - παράπονο εστάλη και στην στην ΕΕΤΤ προσθέτοντας ότι "αδυνατούμε να καταλάβουμε με την λογική, για ποιο λόγο το χωριό μας δεν διαθέτει σύγχρονες τηλ/νίες όταν, ΟΛΑ τα πριν και τα επόμενα χωριά ημών, έχουν".,

Η ΕΕΤΤ απάντησε πως έλαβε υπόψη της το αίτημα και έδωσε τον αρ. πρωτ. 26214/13-9-2018 - 34460 οριοθετώντας ότι ο ΟΤΕ θα πρέπει να μας απαντήσει μέχρι την 23-10-2018

Ε) Στα μέσα Σεπτεμβρίου (17-9-2013 και ώρα 13:13 μμ) επικοινώνησε με τον Κανελλάκη κάποια υπάλληλος του ΟΤΕ Τρίπολης που συστήθηκε ως Ανδριάνα Κωνσταντινοπούλου, "εκ μέρους του προϊστάμενου ΟΤΕ Τρίπολης" όπως συστήθηκε όπου όμως, μέσα στα 1΄και 12'' που διάρκεσε η επικοινωνία αδυνατούσε να δώσει την παραμικρή απάντηση για το θέμα που μας ενδιέφερε πέραν των τετριμμένων "ναι το ξέρουμε το θέμα, κάτι θα κάνει η υπηρεσία" κλπ ...

ΣΤ) την 24-9-2018 τα κεντρικά του ΟΤΕ, δια μέσω του κυρίου Αδαμάντιου Διαμαντή στέλνουν απαντητική επιστολή, οριοθετώντας μάλιστα ότι "το έργο θα ξεκινούσε μέσα στο 2018 και θα παραδίδετο μέχρι την 30-3-2029".







Ζ) την 2-4-2019, μιας και το μόνο που είχε ολοκληρωθεί ήταν η αντικατάσταση του παλαιού ΚΑΦΑΟ (μόνο του περιβλήματος κι όχι των εσωτερικών του) άρα ήταν μια κίνηση άνευ ουσίας έναντι των επιθυμητών για την περιοχή μας, στείλαμε (οι Χίτος και Κανελλάκης) νέα επιστολή σε ΟΤΕ και ΕΕΤΤ.

Σημείωση : αν επάνω στο παλιό ΚΑΦΑΟ δεν είχε πέσει από ατύχημα κάποιο όχημα, αναρωτιόμαστε αν θα είχε αλλαχθεί κι αυτό ...

Η) κάναμε και καταγγελία με αρ. πρωτ 12097/3-4-2019 - 42836 προς την ΕΕΤΤ   παραλάβαμε βεβαίωση την 4-4-2019 από την ΕΕΤΤ πως ο ΟΤΕ θα πρέπει να μας απαντήσει μέχρι την 11-4-2019. Ο ΟΤΕ δεν μας απάντησε.

Θ) Λόγω των ημερών του Πάσχα, καθυστερήσαμε να επανέλθουμε και κάναμε νέα καταγγελία στην ΕΕΤΤ με αρ. πρωτ 15883/10-5-2019 - 44160, δυνάμει του οποίου έδινε περιθώριο στον ΟΤΕ να μας απαντήσει μέχρι την 20-5-2019. Η ημερομηνία παρήλθε και απάντηση γραπτή δεν παραλάβαμε. 

Ι) Καταθέσαμε νέα καταγγελία στην ΕΕΤΤ με αρ πρωτ 18285/29-5-2019.

Κ) Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον κύριο Αδαμάντιο Διαμαντή στα κεντρικά του ΟΤΕ όπου μάθαμε ότι κι εκείνος περίμενε από τα συνεργεία της Τρίπολης απάντηση από τις αρχές Απριλίου 2019. Όμως, απάντηση δεν πήρε και εκείνος ...

Διευκρινίζουμε ότι ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΕΝ είναι επιφορτισμένος μόνο με τα της Κοντοβάζαινας και της Αρκαδίας και πως από το γραφείο του περνούν χιλιάδες υποθέσεων. Άρα, ευθύνες θα ήταν -τουλάχιστον- άδικο να του επιρριφθούν.

Λ) Έκτοτε οι Χίτος και Κανελλάκης, όντας σε στενή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αδαμάντιο Διαμαντή, τον ενημέρωναν κι εκείνος έκανε τα δέοντα σε περιπτώσεις όπως α) έλευση ΔΕΗ για να δώσει ρεύμα στο ΚΑΦΑΟ όπου αδυνατώντας (λόγω κλεισμένου στομίου του ΚΑΦΑΟ), μετά την παρέμβαση Χίτου - Διαμαντή - Κανελλάκη, επανήλθε άμεσα η ΔΕΗ και διευθέτησε το θέμα β) έλευση τεχνικού συνεργείου του ΟΤΕ (σήμερα) και τοποθέτηση καρτών - modem νέας τεχνολογίας στο ΚΑΦΑΟ γ) λήψη αιτήσεων για νέες τηλεπικοινωνίες από το εις την κορυφή αναφερόμενο όνομα του τεχνικού προϊσταμένου Τρίπολης κ. Γατσάκου.

Στα παραλειπόμενα όλων αυτών :
  1. μάθαμε (κι αν αντιδράσει κανείς ... παραπονεμένος, έχουμε τον τρόπο να του επαληθεύσουμε) πως ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, επί 4 έτη ! δεν είχε προχωρήσει το έργο διότι ΚΑΝΕΙΣ "αρμόδιος" (Κοινοτικός και Δημοτικός) τοπικός άρχοντας δεν ενημέρωσε, είτε την υπηρεσία "Κοινωνία της Πληροφορίας", είτε τον ΟΤΕ, είτε κάποιον αρμόδιο στο σχετικό Υπουργείο
  2. μάθαμε ότι  ένας ... βολευτής (παλιάς κοπής) του ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ... έφερνε το θέμα στη Βουλή (διάβασε σχετικά στο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλε ντροπή !) προσπαθώντας να αντλήσει ψηφαλάκια, επάνω στους κόπους άλλων !!!
  3. μάθαμε πως κάποια κομματικά σκύβαλα επικαλούνταν μέσα στο χωριό ότι internet δε θα μπει ποτέ λόγω αναγκαίας σύνδεσης με τον κλωβό στα "πατερά", γεγονός που δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας.
  4. μάθαμε ότι τα ίδια κομματικά σκύβαλα έλεγαν : στο χωριό δεν θα έλθουν ποτέ νέες τεχνολογίες καθώς υπάρχει το Δημαρχείο που έχει δορυφορική σύνδεση internet κι άρα (κατ'  αυτούς) δεν θα μπει στο νέο πλάνο επικοινωνιών.
  5. μάθαμε κι άλλα που αν τα πούμε ανοικτά, οι μισοί θα πλακωθούν (στα ... λόγια) με τους άλλους μισούς. Και αυτό δεν το θέλουμε ! Είτε οι μισοί είναι στην Κοντοβάζαινα, είτε στον ΟΤΕ ...
  6. τέλος, μάθαμε πως εισπράξαμε ένα σωρό υποσχέσεις. Από πολλούς και πολλές. Επί σειρά ετών.
    Από άτομα που, άλλα είχαν δυνατότητα να λύσουν -προ πολλού- το πρόβλημα κι άλλα ήξεραν "άκρες" που θα έλυναν το πρόβλημα.  Όμως, ΟΛΟΙ/ΕΣ τους, προτίμησαν να πουλάνε εκδουλεύσεις (λες και είμαστε χθεσινοί) και να μη κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Και στην χειρότερη ; Να βάζουν και ... τρικλοποδιές στις κινήσεις μας ! Δε πειράζει. Όλοι μαθαίνουν κι όλα μαθαίνονται.

Μετά από όλα αυτά, ίσως να είναι ώρα να μάθετε όλοι σας πλέον πως με σκυμμένο το κεφάλι, με ραγιαδισμό απέναντι σε κάθε τυχάρπαστο που σας κουνάει το δεκάευρο περιμένοντας να  εξαγοράσει την ψυχή σας και με γλείψιμο -από τα ίδια άτομα- (ταυτόχρονα) σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, αύριο στο χωριό δεν υπάρχει. Και γι αυτό προ 3 ετών είμαστε 231 και σήμερα 197 (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ κι όχι στα χαρτιά) κάτοικοι ...

Συμπατριώτες, μάθετε να στηρίζεστε σε ανθρώπους που πονάνε τον Τόπο μας κι όχι σε συμφεροντολόγους. 
Είτε ... βουλευτές, είτε "ματσωμένους" ... προύχοντες ...




Γιώργος Θ. Κανελλάκης              Βασίλης Χ. Χίτος


* τονίσαμε ότι το RURAL ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια κι όχι σε μια εταιρεία καθόσον μια κουβέντα που "εισπράξαμε" από στέλεχος του ΟΤΕ ( : "κι αν το κάνουμε, τι θα κερδίσουμε ; ) δεν μας άρεσε !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα

Αφιερωμένο το κατωτέρω στην μνήμη του αγαπημένου μας και καλού Ανθρώπου, Δημήτρη (Μίμη) Κανελλάκη που απεβίωσε την Πέμπτη 28-5-2015 στην Τρίπολη όπου και ετάφη την μεθεπομένη. Και το αφιερώνω στον Μίμη μιας και λάτρευε το χωριό, την γη, την καλλιέργεια της και το δούλεμα της φύσης και των προϊόντων της με τα χεράκια του. Πράξεις που έκανε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, εδώ και χρόνια, εξαιρουμένου του φετινού που "έφυγε". Καλό ταξίδι Μίμη. Γιώργος Θ. Κανελλάκης Φτιάχνω αγνό σαπούνι εύκολα και γρήγορα Πηγαίνοντας στα χωριά όλο και κάποιο τενεκέ με περσινό ή και παλαιότερο λάδι θα βρούμε.  Όσο παλαιότερο το λάδι, τόσο το καλύτερο, αν θέλουμε να κάνουμε σαπούνι που θα είναι εξαιρετικό, υγιεινό, υποαλεργικό, αγνό και κυρίως 100% οικολογικό, μέσα σε 1/2 ώρα. Οδηγίες :  ζυγίζουμε το λάδι που έχουμε σε ζυγαριά ακριβείας. Σημειωτέον πως, το μπουκάλι με το 1 λίτρο λάδι δεν ζυγίζει 1 κιλό λάδι, μιας και είναι πολύ ελαφρύτερο ! για κάθε κιλό λάδι χρειαζόμαστε  300 γραμμάρια

Τα γράδα ρακής και τσίπουρου και η αντιστοιχία τους σε οινόπνευμα

Γράδα και αλκοόλ – Πόσο οινόπνευμα πρέπει να έχει η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά ή τσίπουρο; Οι περισσότεροι, ακόμα και πολλοί παραγωγοί ρακής και τσίπουρου συγχέουν τα (κακώς, κάκιστα ισχύοντα ακόμα στην Ελλάδα, ενώ έχουν καταργηθεί διεθνώς) γράδα τσικουδιάς και τσίπουρου με τους οινοπνευματικούς βαθμούς  ή αγνοούν ότι βγάζοντας π.χ. ως συνήθως (κακώς) 18 γράδα την ρακή, την βγάζουν με 46% οινόπνευμα (!!!) ενώ το ουίσκι και η βότκα  που μάλιστα πίνονται αραιωμένα με πολλά παγάκια και αναψυκτικά ή χυμούς φρούτων, έχουν γύρω στους 43. Η ευχάριστης γεύσης τσικουδιά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 37-39 το πολύ  βαθμούς οινοπνεύματος, δηλαδή 16-16,5 γράδα (βλ πίνακα παρακάτω). Δυστυχώς, ελάχιστοι

Φτιάχνω σπιτικό κρεμοσάπουνο και σαμπουάν (monsanto και πολυεθνικές = καρκίνος)

Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια καλή συνταγή για σπιτικό υγρό κρεμοσάπουνο, χωρίς τον "θάνατο" των χημικών μέσα του και έχοντας δοκιμάσει 4-5 συνταγές με όχι και τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα, καταστάλαξα και σας μεταφέρω την 6η στην οποία έπαιξα λίγο με το φτιάξιμο της, όσων αφορά τις δοσολογίες.  Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρίβουμε 250 γραμμάρια αγνό σαπούνι (για την συνταγή του  ΕΔΩ ) στον χοντρό τρίφτη του τυριού και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό απιονισμένο (για το ηλεκτρικό σίδερο) στο οποίο έχουμε βράσει μέσα του 6-7 κουταλιές του γλυκού χαμομήλι. Το μυστικό για να μη χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα στο υγρό σαπούνι είναι η χαμηλή φωτιά στο βράσιμο !   Αναμιγνύουμε ΑΡΓΑ συνεχώς όλη την ώρα που είναι στη φωτιά η κατσαρόλα. Όταν το σβήσουμε το μάτι της κουζίνας αφήνουμε το κατσαρόλι για 5-6 ώρες σκεπασμένο με μια πετσέτα για να να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος αλλά και για να ηρεμήσει.  Μετά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, και 2 κουταλιές της σούπα