Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Κυνηγετική περίοδος 2019 – 2020. Όσα πρέπει να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε για το κυνήγι.

  • Απαγορεύεται το κυνήγι σε ακτίνα 150 μέτρα από μεμονωμένες αγροικίες και 250 μέτρα από κατοικημένες περιοχές, μέσα σε αμπελώνες μέχρι το τρύγημα, καθώς και σε αθέριστες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οπωρώνες.
  • Απαγορεύεται το κυνήγι όταν το έδαφος καλύπτεται από χιόνι.
  • Οι κυνηγετικές καραμπίνες επιτρέπεται να φέρουν συνολικά μέχρι τρία φυσίγγια (1 φυσίγγι στη θαλάμη + 2 στην αποθήκη) και απαγορεύεται να μπορούν να μπορούν να δεχθούν περισσότερα(είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση μειωτήρα).
  • Ο κυνηγός οφείλει να μεριμνά για το σκυλί του διατηρώντας το υγιές και να μην το αφήνει αδέσποτο.
  • Ο κυνηγός οφείλει να σέβεται την ξένη ιδιοκτησία και περιουσία, να μην ανάβει φωτιά ή να πετάει αναμμένα τσιγάρα στο δάσος, να μην ρυπαίνει, τους κυνηγότοπους και γενικά να φροντίζει να διατηρεί το περιβάλλον καθαρό και από τα χρησιμοποιημένα φυσίγγια.
  • Κυνηγοί οφείλετε να δέχεστε χωρίς αντίρρηση τον έλεγχο και έρευνα των αρμοδίων οργάνων και να συμπεριφέρεστε με ευγένεια. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε το αδίκημα της απείθειας.
  • Η απληστία θήρευσης κατά των θηραμάτων  είναι αντιαθλητική και επιφέρει βάρος στη φύση.
     

Κυνηγετική περίοδος 2019 – 2020: Αυτοί είναι οι περιορισμοί στο κυνήγι για φέτος (πίνακες)

Όπως διαβάζουμε στο ΦΕΚ με υπογραφή του υπουργού Κωνσταντίνου Χατζηδάκη: Καθορίζουμε την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2019 - 2020 από 20 Αυγούστου 2019 μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2020.

Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω παραγράφου, επιτρέπουμε τη θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2020. Τα επιτρεπόμενα να κυνηγηθούν είδη, η χρονική περίοδος και οι μέρες κυνηγίου τους, καθώς και ο μέγιστος αριθμός θηραμάτων κατά είδος, που επιτρέπεται να θηρεύει ο κάθε κυνηγός στην ημερήσια έξοδό του, αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ» που ακολουθεί. Στο Κεφάλαιο Β της παρούσας απόφασης αναφέρονται οι ειδικές ρυθμίσεις ως προς το κυνήγι του «ΠΙΝΑΚΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ».

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΗΡΕΥΣΙΜΩΝ
 thhreusima 1 56
thhreusima 2 52


Περισσότερα στο argolidatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου