Ποιός είμαι

Είμαι ένα μικρό χωριό στα Β.Δ. του Ν. Αρκαδίας, χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, κτισμένο ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Αφροδίσιου όρους, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Η χωροταξική μου δομή επιμερίζεται σε 4 μεγάλες γειτονιές.

Διαθέτω πολλές πηγές με γάργαρο νερό, πολλές εκκλησίες, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ηλικία περί τα 200 έτη, ένα γραφικότατο Μοναστήρι.


Το κλίμα μου είναι ήπιο, λόγω του ότι η δυτική μου πλευρά είναι ανοικτή μέχρι τις παραλίες της Ηλείας. Αντίθετα, η βορινή μου πλευρά είναι προφυλαγμένη από τα Αφροδίσια όρη.

Κοντά μου έχω τη γραφικότατη λίμνη του Λάδωνα, το Μοναστήρι της Παναγιάς σκαρφαλωμένο σε ένα φαράγγι, το Αρχαίο Μαντείο της Ερυκίνης Αφροδίτης όπου γεννήθηκε η Θεά.

Στα δρομάκι μου μπορείς να μυρίσεις ζεστό ψωμί ψημένο σε (λίγους πλέον) χτιστούς ξυλόφουρνους, να δεις ασβεστωμένα πλατύσκαλα.

Έχω Κ.Ε.Π. Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο, σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου και basket, φούρνο που εμπορεύεται και αγνό μέλι παραγωγής μου, cafe-bar, ψησταριά, ταβερνάκι, παραδοσιακό καφενεδάκι, 2 παραδοσιακά εμπορικά μαγαζάκια. Επίσης έχω και σπιτικά που παρέχουν ντόπια προϊόντα (ντομάτες, λαχανικά, καρύδια, αμύγδαλα, αυγά, γάλα, τυρί).

Η Γη μου έχει γεννήσει μεγάλους και επιφανείς εμπόρους, πολιτικούς και επιστήμονες, αλλά και καλούς βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Κάθε μέρα που περνάει, έρχομαι όλο και πιο κοντά στα σύγχρονα δρώμενα, χωρίς να χάνω καθόλου το ύφος μου και χωρίς να αλλοτριώνομαι.

Έχω Ανθρώπους που με αγαπούν, με τιμούν, με σέβονται και προσπαθούν το καλύτερο για εμένα.

Να μη ξεχάσω να πω ότι με έδρα εμένα (σύντομα ξεκινά η ανέγερση καταλυμάτων, ενώ μέχρι την ανέγερση των καταλυμάτων, βρίσκεις και τώρα φιλοξενία) έχεις τη δυνατότητα δια ατελείωτες διαδρομές on the road και για τους λάτρεις off the road, με προορισμούς που σε κάνουν να καταλάβεις για ποιό λόγο οι αρχαίοι Ρωμαίοι έλεγαν "et in Arcadia ego" και είχαν τη περιοχή μου ως τουριστικό θέρετρο.